Xiaomi Pro 300M vezeték nélküli WiFi jelerősítő

Bevezető

Biztosan ti is találkoztatok már azzal vagy kerültetek olyan helyzetbe, hogy wifi bár van de mégsincs. Mivel központosítottam az egész kütyüs hadseregemet, ezért a router is kikerült egy bizonyos helyre, amit gipszkarton profilok határolnak és a ház átépítésekor is mindent amit lehetett gipszkartonból építettünk. Nos a háló a routertől kb 15 méterre van, ami miatt a wifi már nem wifi, fogalmazzak így...

BG27b553

Design és első benyomások

A wifi erősítőnk egy fehér kis xiaomi logóval ellátott kis dobozban érkezik meg hozzánk, rajta pár apró infó morzsával. Szerencsére mi EU dugósat kaptunk, így semmiféle adapter nem kellett hozzá. A készülékhez semmilyen tartozék nincs a használati utasításon kívül, a kettő darab antenna is gyárilag hozzá van csatlakoztatva, nem távolítható el utólag. Szóval vigyázzunk rá, ha  letörjük, akkor oda az antenna.

Ahogy említettem is kettő darab antennával rendelkezik, kis méretű semmi csicsa. Fekete színben, Mi logoval ellátva, semmi extra nem kell ehhez az eszközhöz! Ahogy azt megszoktuk az eszköz minőségi, minőségi alkatrészekkel és összerakással. Az antennák nem lötyögnek, jó minőségű anyagból készült. A készüléken helyett kapott egy reset, mely oldalt található az allján pedig a jobb szellőzés, vagy hőelvezetésre is gondoltak a kialakított szellőzőrácsoknak köszönhetően. 

Tesztüzem

A beállítással szerintem senkinek nem lesz gondolja. Megnyitod a Mi home appot és ott a + gombra kattintva egyszerűen csak hozzáadod az eszközt. Nekem a QR kóddal sose sikerül, most sem ismerte fel! Szóval hozzáadod az eszközt, mely a szokásos xiaomi hozzáadással működik, semmi őrdöngősség nincs benne. Beállítod a wifi és hozzá a jelszót, majd elindul a konfiguráció.

A már megszokott 2.4GHz-et és maximum 300MB-et tud a készülék magából kicsikarni. Az eszközök számát tekintve azt mondják 55-65 között kezelni, de ezt sajnos se megerősíteni se cáfolni nem tudom, nekem összesen 40 eszköz csücsült rajta teszteléskor. Maga az eszköz amúgy képes AP-ként és jelerősítőként is működni. Én az utóbbit választottam, melynél szépen leklónozta a nevet mindent, megadtam a eddig használt jelszót és máris tudtam hozzá csatlakozni. 

Lényegében a tesztüzem gyorsan összejött, semmi gond, probléma nem volt.

 

BG27b553

Értékelés

Xiaomi ide vagy xiaomi oda, az eszköz működik tökéletesen, hozza az elvártat. Most ráadásul cseh raktárból tudjátok megvásárolni mindössze 5736,-Ft-ért és 1394Ft szállítási költségért, de ne feledjétek allowance-al ez tovább csökkenthető. Én ezt bátran merem nektek ajánlani, nem fogtok benne csalódni.

BG27b553

Kuponok

CZ
Kuponos ár: US$12.99
Eredeti ár: US$15.99
Kezdés dátuma: 2022-09-05
Érvényesség dátuma: 2022-09-30