Xiaomi NEW WIDETECH WDH318EFW1 okos páramentesítő

Bevezető

Egyes háztartásokban az alacsony páratartalom okoz problémát, különösen télen, míg másokban túl magas a páratartalom. Az ideális tartomány 40-60% között szokott lenni. Ha magasabb a páratartalom, akkor nagyobb a baktériumok és gombák elszaporodásának veszélye. És pontosan ezt tudja hatékonyan megakadályozni a nagy teljesítményű Xiaomi Widetech párátlanító, mely 24H alatt akár 18L nedvességet is képes felszívni.

BGxiaomiDF

A technika

A nagy, 240 W-os teljesítménynek köszönhet

Design és első benyomások

Bevallom őszintén őt is, mint az előző tesztet nagyon vártam, hogy mivel is tud többet ez az elődjénél. Ez a családba érkezett rendelésre, de ha már jött teszteltem is. Nem szeretném lelőni a poént, de úgy, mint az előzőnél itt is ugyanaz fogadott. Szépen becsomagolva, nem össze-vissza, mindennek megvan a maga helye. Egy szépséghiba itt is megvolt, ha emlékeztek ugyanez volt az előzőnél is, a készülékhez járó takaró, melyet rá tudunk húzni, ha huzamosabb ideig nem használjuk, nos ez volt összegyűrve ugyanúgy!

A Xiaomi Widetech párátlanító 5 üzemmódot és 3 sebességet kínál. Előnye az is, hogy a készülék állandó hőmérséklet mellett tud párátlanítani. Ez azt jelenti, hogy a páramentesített levegő nem lesz hideg, a maximális eltérés +/- 2 Celsius fok. A következő 5 működési mód közül választhatunk:

- Folyamatos párátlanítási mód
- Száraz ruha funkció
- 3 kényelmes páratartalom - 40%, 50%, 60%

Ezen módokon kívül a felhasználó három sebesség közül választhat egyet attól függően, hogy milyen gyorsan kell a helyiségnek megszabadulnia a felesleges nedvességtől. A gyártó nem feledkezett meg az ezüstionos antibakteriális szűrőről sem. A konstrukció úgy készült, hogy a lehető legjobban kiküszöbölje a kibocsátott zajt. Az eredmény mindössze 38 dB-es zajszint lett.

A legjobb az egészben, hogy ez a Widetech párátlanító csak úgy, mint az elődje okos. Ez azt jelenti, hogy a Mi Home alkalmazással vezérelheted, csatlakoztathatod. A termék súlya 11,3 kg, méretei 33,4 x 22 x 47 cm.

A Mija app-ba történő integráció igen egyszerű. Csatlakoztatod a készüléket a fali aljzatba. Figyelem!! Legyen otthon átalakító, mert nem EU pluggal érkezik. Ezután megnyitod az app-ot, majd a gondosan becsomagolt használati utasításban található QR kódot kikeresed. A Wifit a párosítás előtt ne felejtsük resetelni, mégpedig a kikapcsoló gomb hosszas megnyomásával 5mp-ig.

Ha reseteltétek a gép szinte életre kel, beindul a kompresszor, már-már azt mondanám nagyon hangos is, előtte sokkal halkabb volt, mintha alvó állapotban lenne. Ezután az app-ban található jobb felső sarokban lévő + jelre kattintva elkezdjük a párosítást, mégpedig a scan funkcióval. Ekkor már be tudjuk olvasni a használatiban lévő QR kódot. Szépen elkezdődik a párosítás. Ha kész rögtön látjuk a jobb felső sarokban a kis figyelmeztető jelet, bizony itt frissítés van, indítsuk el. Ha megvan, akkor két funkció közül választhatunk a gépen lévő panelen a dry ruha és az egyedi páratartalom ún target humidity, és találunk egy időzítőt is rajta, az előzőhöz képest azt a különbséget vettem észre, hogy a gép nagyobb intenzitással dolgozik.

Az app-on belül be lehet állítani, hogy mikor szeretnénk, hogy a készülék bekapcsoljon, mekkora páratartalomnál, mikor ki; és hogy a hét melyik napján, valamint mely időpontok között. Mutatja a szoba páratartalmát, a kiválasztott módot, a megcélzott ideális páratartalmat, vagyis, hogy meddig szeretnénk, hogy a gép menjen, ki-be tudjuk kapcsolni a gépen lévő visszajelző fényeket, adjon-e ki hangot a gép (beep sound), időzítést itt állíthatunk és van rajta gyerekzár is. Utóbbit én bekapcsoltam, mert kisgyerkőc van és ne nyomkodja.

Értékelés

Én 5*-ra értékelem, nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon teszi a dolgát, gyorsan elkezdi levinni a páratartalmat a szobában.

BGxiaomiDF