Xiaomi Mijia MQXJQ01KL szöszeltávolító

Bevezető

A technika​

Semmi extra nincs igazából belepakolva, semmi turpisság, okosság, egy akkumulátor, egy gyűjtőrész a szöszöknek és maga a forgó kefe, mely a szöszök eltávolításáért felelős.

BGjune29b

Design és első benyomások

A dobozról igazából nincs is mit mondanunk, a szokásos fehér csomagolás termékképpel. A színe fehér natúr, semmi extra és cicomáz, hátán a Xiaomi logo és a bekapcsoló gomb. A csomagban a készülék, egy usb kábel, használati utasítás és egy tisztító kis kefe kapott helyet. Első ránézésre egy kis ügyes-okos gépezet, ami nagyon könnyű, kis helyen elfér, bárhová el tudjuk magunkkal vinni.

Tesztüzem

Én a kis torkosnak neveztem el a tesztelés során, az elején egy 0,35mm vastagságú mikroíves acélháló van, ami a kést és ruhánkat védi. Ez alatt van az 5 pengés fej. Torkosságát a szívóereje miatt neveztem el, mert ebben a kis eszközben van szívóerő, a negatív nyomású centrifugális ventilátor lapátokkal rendelkezik, durva szívóerőt kifejtve. A szösztároló pedig P alakjának köszönhetően, meggátolja a szösz „visszatérését” a lapátokhoz. A kicsike 1300mAh akkumulátorral rendelkezik, mely teljes lemerülés esetén 2 óra alatt visszatölthető. Működés közben, ha eltávolítjátok a szösztartót vagy a penge védő fejet, akkor a gép érzékeli (kis mikrokapcsoló) és megállítja magát, ezzel is elkerülve a sérüléseket. A tisztítókefének végre adtak egy normális méretet, nem kell a nagy ujjamat belegyömöszölni a kis nyílásokba. Szerencsére a szösztartóra raktak egy kis ablakot, ahol megnézhetjük mennyi is van benne, mikor kell üríteni. A használata igen egyszerű semmi extra, bekapcsolod és a szöszös felületen elkezded végighúzni az eszközt és az máris leszedi (kések „borotválják”) a szöszöket a textilről.

BGjune29b

Értékelés

Az azért fontos, hogy ez nem egy ipari cucc, vagyis nem fél perc alatt fogja neked a pólóról bármiről eltávolítani a szöszt, kell azért vele dolgozni, teszteléskor én egy pólón próbáltam meg, 15 percem elment, mire mindent leszedtem. De nem bántam meg, bátran merem ajánlani, hasznos kis eszköz! 5 csillagot adok neki.

BGjune29b