Tronsmart Bang 60W-os hordozható Bluetoothos hangszóró bemutató

Bevezető

A vezeték nélküli hangszórók nagy utat tettek meg az elmúlt évtizedben. A folyamatosan fejlődő technológia lehetővé tette a gyártók számára, hogy csökkentsék méretüket, miközben javítják az akkumulátor élettartamát és a hangminőséget. A kis méret azonban nem feltétlenül jelent jobb hangzást.

Sőt, éppen ellenkezőleg. Jellemzően a hangszóróknál minél kisebb a méretük, annál rosszabbul szólnak, vagy talán mégse? Ugye kevesebb a hely az illesztőprogramoknak, az akkumulátor kapacitásának és az összes olyan finom alkatrésznek, amelyek jó hangzást biztosítanának. A legtöbben egyetérthetünk azzal, hogy van valami a nagy hangszóróban, ami arra sarkall minket, hogy azt kell megvenni, nagyobb az ereje, nagyobb embernek tűnünk mellette és még sorolhatnánk napestig. Emiatt, mert talán jobban eladható a mai világban azt láthatjuk, hogy nem minden márka akar kicsinyíteni.

Vegyük például a Tronsmartot. A Tronsmart kiváló Bluetooth hangszórókat és valódi vezeték nélküli fülhallgatókat gyárt, rengeteg kínálattal. Az Onyx Battle és Prime fülhallgatóiktól a hordozható Studio hangszóróikig mindig tökéletes egyensúlyt biztosítanak a minőség és a megfizethetőség között, nem kell eladnunk a fél vesénk, hogy tudjunk venni egy Tronsmartot. A Tronsmart talán mondhatom, hogy egy költségkímélő megoldást jelent a zene és az emberek között. A Tronsmart 2022. március 8-án jelentette be a legnagyobb és legerősebb kültéri vezeték nélküli hangszórójukat a Tronsmart Bang 60W Outdoor Party Speaker-t.

A Tronsmart Banget kültéri használatra tervezték, meghagyva a hordozhatóság és a robusztusság látszatát is. De természetesen ügyelt a gyártó arra is, hogy ne csak ezen momentumok figyelembevétele jelentse az eladhatóságot, hanem a belepakolt tudás / funkciók is.

A Tronsmart Bang-et a legtöbb olcsó Bluetooth hangszórótól a beépített többszínű fénycsík és néhány egyéb funkció különbözteti meg, de sok felhasználónál igazából csak az ár az, ami dominálni fog, most ingyenes szállítással EU raktárból meg tudod venni mindössze csak 109 USD-ért. Tehát ha egy látványos parti hangszóróra vágysz, amely túlél néhány túlfűtött nyári partyzást a medencében anélkül, hogy tönkre menne, akkor a Tronsmart Bang lehet a te nyári hangszóród. És ami még fontos, hogy POWER BANK-ként is használhatod.

A technika

1 x Tronsmart Bang

1 x Használati&

Design és első benyomások

Bár nincs nálunk a készülék, de egy pillantást vetve a méreteire kijelenthetjük, hogy a Tronsmart Bang sokkal nagyobb, mint a legtöbb tesztelt vezeték nélküli hangszórónk. Mérete 361mm széles, 83,4mm magas és 150.3mm mély, a súlya pedig cirka 3kg körül mozog. A tetején található a fogantyúja, mely elég nagy ahhoz, hogy a nagykezűek is könnyen meg tudják fogni.

Tesztüzem

Hangprofilok

Sokunk kedvenc funkcióinak egyike, főleg aki igen odafigyel a hangzásra az integrált SoundPulse funkció. Ez egy szabadalmaztatott funkció az „SP” gomb megnyomásával aktiválható. Bekapcsolt állapotban a basszus még mélyebb, a hangzás pedig még élénkebb. Bár ennek a használata néminemű többlet akkumulátort emészt fel, de sokunknak a szép hangzás megér plusz kakaót!

A másik funkció, amit mindenféleképpen muszáj megemlítenünk az a TrueConn funkció. Ez integrálja a Dual DSP Audio Processing funkciót, és lehetővé teszi a zene szinkronizálását akár 100 különálló Tronsmart Bang hangszóróval. Jól hangzik ugye? Ez azt jelenti, hogy szó szerint akár 100 ilyen hordozható Tronsmartot is párosíthatunk egymással késedelem nélkül.

Apphoz való kapcsolódás 

Természetesen a Tronsmart alkalmazást Apple vagy Android készüléken is használhatjuk, működnek a különböző EQ és a fénymódok teljes testreszabása is. Választhat az alapértelmezett hangmódok között, de akár keverhetjük is a dolgokat különböző hangprofilokkal. SoundPulse, Deep Bass, 3D, HiFi, Classical, Vocal vagy Rock az alkalmazásban megtalálható alapértelmezett hangprofilok. A lehetőségek azonban végtelenek a saját egyéni EQ módosításának és elmentésének köszönhetően.

A LED-ek 

A Tronsmart Bang büszkélkedik bőven LED-ekben. A színek és minták tárháza szinte végtelen a hatását pedig mindenki a buli közben tudja lemérni majd. Legyen szó fényshowról, melyet az ütemek vezérelnek, a pulzáló effektusok közvetlenül kapcsolódnak a hangszóróból kibocsátott hanghoz. Említettük már a két oldali LED-et, illetve az elején található LED csíkot is.

De magunkból kiindulva nem mindenki szereti az izgő-mozgó világítós dolgokat, szerencsére a gyártó erre is gondolt, ezért egyetlen gombnyomással egyszerűen kikapcsolhatjuk a LED-eket. Ha ki vannak kapcsolva, az akkumulátor élettartama természetesen hosszabb lesz.

A kezelőgombok 

Bár futólag már említettük őket a bemutatáskor, de nézzük meg alaposabban pár mondat erejéig.

Be-/kikapcsolás: Nyomjuk és tartsuk lenyomva a bekapcsológombot 2 másodpercig.
LED mód váltása: Nyomjuk meg egyszer gyorsan a bekapcsológombot.
Bluetooth kapcsolat bontása: Tartsuk lenyomva a lejátszás/szünet gombot 3 másodpercig.
Telefonhívás elutasítása: Tartsuk lenyomva a lejátszás/szünet gombot 2 másodpercig.
Telefonhívás fogadása/befejezése: Nyomjuk meg egyszer a lejátszás/szünet gombot.
Újratárcsázás (nah ezt sem értem minek, de van!): Nyomjuk meg egymás után 2x a lejátszás/szünet gombot
Zene lejátszása/szüneteltetése: Nyomjuk meg egyszer a lejátszás/szünet gombot.
Hangszóró resetelése: Nyomjuk hosszan a lejátszás/szünet gombot 8 másodpercig.
Zene mód váltása: Nyomd le egyszer az „M” gombot.
A Voice Assist aktiválása/kilépés: Nyomd meg az „M” gombot 2 másodpercig.
Hangerő: Nyomd meg egyszer a + vagy – gombot.
Előző/Következő szám lejátszása: Nyomjuk meg a + vagy – gombot 2 másodpercig.

Az akkumulátor 

Az akkumulátor egy újratölthető lítium-ion akkumulátor, amelynek kapacitása 10 800 mAh. Ez állítólag a gyártó szerint körülbelül 15 óra maximális működést biztosít nekünk. Fontos viszont, ez egy becslés, melyet 50%-ra beállított hangerővel és kikapcsolt LED-ekkel teszteltek bizonyos körülmények között. Így tudjuk, hogy minden is hatással van az akkunk idejére legyen szó a hideg, meleg váltakozásáról, az eltérő sound type-ok használata is módosíthatja az online állapotot.

Értékelés

Bár tényleg csak egy bemutatásra szolgált most a cikkünk, de a leírtak és utánajárások alapján mondhatjuk, hogy a Tronsmart Bang Wireless Speaker egy jól felépített, sok-sok funkcióval (talán már túlzásba is vitt) bíró hordozható kütyü. Alig több, mint 100 dollárért ez egy viszonylag megfizethető „NAGY” hangszóró. A beépített fogantyú megkönnyíti a hordozhatóságot. Noha a LED funkció sokunknak nem a kedvencünk, de azért van rajta, sőt!

Én személy szerint sajnálom, hogy nincs itt nálunk teszten, egy dolog nagyon érdekelt volna, mégpedig a többpontos kapcsolat. Amit még megtudtunk, hogy bár hiába egy party hangszóró, egyidejűleg csak 1 telefonnal párosítható (Ezt döntse el mindenki magában, hogy jó vagy rossz dolog)

Többnyire vastag műanyagból áll, és viszonylag tartós, hálós szövettel van bevonva, így úgy gondoljuk, hogy elég strapabíró lesz. Az IPX6 vízállósági besorolás nagyszerű.