Topshak TS-WS1 kerti aprító

Bevezető

“Nem kell ez nekem, de amint kipróbáltam, nem engedtem… “

Pár termékre mondtam már, hogy ááá…ez nem kell nekem mégsem, mert baromság. Félve, de megrendeltem, mert sok-sok kommentben olvastam, milyen jó móka… Hát így lett nekem is egy ilyen kerti aprítóm…
A szállítás napján már erősen izgatott állapotban voltam, mert rengeteg cikket elolvasva arra jutottam, hogy ha nem is sokszor, de fogom tudni használni. Hazaérkezésemkor egy óriási és baromi nehéz doboz fogadott, persze rommá ázva, mert a kedves futár szerint nem fog esni, leteszem az ajtó elé. Első körben elfogott a félelem, hogy egyből vihetem a konténerbe, de rájöttem, hogy ez azért kültéri gép, remélhetőleg szigetel is valamit és még talán a csomagolás is fog valamit a vizen. Szerencsém volt, a doboz belsejében minden porszáraz volt. Kötelező volt kibontanom, összeraknom este fél 8-kor….

BG0702a3

Tesztüzem

A gép felbőgött, én pedig igyekeztem a két értelmesen beállítani. Olyan távolságra, hogy még pont ne érjen az élezőhöz, ne kattogjon a szerkezet. Megindult a nagyüzemi, aprítás… Első körben a keményebb és szárazabb mogyorót tettem bele, azt vitte mint b… f… a termálvizet, szokták volt itt mifelénk mondani. Aprításkor is kellően halk, akkor sem zavaró a szomszédoknak ha este 6-7 órakor állsz neki. Jött a torma, szép nagy levelekkel, ami ugye tele van nedvességgel. Itt már volt egy kis gond, majdnem sikerült eldugítanom, de a kapott tömőfával (műanyag) sikeresen beletuszkoltam a kések közé. Ezzel azért már megakadt a mutatvány, sokszor pörgette meg a késen az anyagot, de a végére a kosárba került. Aranyesővessző és bogyósbokor mint a vaj, hiba nélkül folyt át a gépen. Hiába nyersen vágott az árú. Legvégére hagytam a lilaakács vesszőket és indákat. Na itt volt egy kis probléma, az akácinda annyira rugalmas és nedves, hogy teljesen rátekeredett a késre. Csutkára betekerve sem volt képes elvágni. Próbáltam a tömőfát, egy másik ágat mellétolni, semmi nem segített. A kosarat kivéve alóla viszont van annyi hely, hogy be tudtam nyúlni és erőből letépni a beragadt csetreszt. Ilyenkor azért áramtalanítottam az egész gépet, de elvileg a kosárkapcsoló miatt nem lehetett volna elindítani. Szeretem a biztonságot. Elfogyott az anyag, kíváncsi voltam a 25 literes kosár tartalmára. Szépen összeaprítva kaptam vissza a bokrokat, igyaz volt ami inkább csak össze volt darálva, de ezt betudtam a nyers vágásnak. A kazalnyi cuccból lett két kosár szecska, amit a kert végén lévő tárolóba simán el tudtam rejteni. Már megérte…. 

BG0702a3

Értékelés

Ahogy nem akartam, úgy beleszerettem ebbe a masinába. Nézegettem az itthoni árakat is, hát ez pont fele annyiba került, mintha itthon vettem volna egy hasonlót. Mint tudjuk és tapasztaljuk, a topshak egész jó hobbycuccokat gyárt, tehát én ajánol ezt a gépet….. A BG0702a3 kuponnal most 90 dollárért viheted haza EU raktárból! 

BG0702a3