TopShak TS-SG2 festékszóró 3 fejjel, 1200ml tartállyal

Bevezető

“Végre, végre és végre…. “

Most már nem túlzás azt állítani, hogy élek halok a TopShak cuccokért, mindent is szeretnék kipróbálni és mindenből is szeretnék venni egyet otthonra. Imádok barkácsolni, imádom azt, hogy tudok tenni venni és az még jobb érzés, mikor a szerszám is alád dolgozik, ha mondhatom így. Eddig nem csalódtam a TopShak-ban meglátjuk ezúttal mi lesz a helyzet….

BG76ba1a

Design és első benyomások

A már megszokott letisztult TopSkah dobozban érkezett fehér és naracs színek használatával. Kibontva a dobozt a tartozékok szépen gondosan be vannak csomagolva pukifóliába, hogy még véletlenül se sérülhessenek meg.  A csomag a pisztolyt, a festékes tartályt, használati utasítást, garanciális papírt, a tisztításhoz szükséges tűt, 1 méteres vállpánt, tölcsért a könnyű betöltéshez, előbbit azért, hogy ne kelljen tartanunk és a 3db fejet tartalmazza. A pisztoly első fogásra a már megszokott minőségi darab, nincsenek rosszul összerakott részek műanyag sorják.

Tesztüzem

Festőpisztoly, azaz a Topshak TS-SG2 méretei 30 x 31 x 10,6 centiméter, maga a pisztolytest pedig kiváló minőségű ABS műanyagból készült (gumírozott nyéllel), jellegzetes narancssárga színben, mint ahogy azt már említettem is a bevezetőben. A dizájn egy nagy teljesítményű LED lámpát, egy 1200 milliliter űrtartalmú kivehető festéktartályt, valamint három cserélhető fejet is tartalmaz, amelyek átmérője 1/1,8 és 2,5 milliméter között mozog.

A száraz rész is következzen, hogy mindezt egy 700 W villanymotor hajt, amelyet egy 1078 milliliter/perc maximális áramlású szivattyú egészít ki. Az integrált villanymotor maximális fordulatszáma legfeljebb 32 fordulat percenként. Viszont gondoltak arra, hogy a tisztítás még egyszerűbb legyen, eltávolítható a motorrész, egyszerűen csak forgassuk el 90°-al. 

A lámpa 4W-os LED és a készülék tetején található, ami 230 – 250 lumen fényerőt biztosít nekünk 7200-8000K tartományon belül. Fogyasztása 200 mA, színvisszaadási indexe 70-75 Ra. (Ez nem biztos, hogy mi hobby barkácsolókat érdekli)

Ahogy említettem nektek három különböző fejet kapunk a géphez, attól függően, hogy mit vagy inkább hogyan is szeretnénk fújni vele. A fejek 1,0 mm / 1,8 mm / 2,5 mm méretűek és ehhez van egy viszonylag elég kicsi, 1,8 méteres kábel eu csatlakozóval (220 V, EU Plug).

Azt azért ismételten szeretném nektek leszögezni, hogy ez egy hobby szerszám, nem helyettesíti a kompresszoros festékfújást, nem fogsz tudni vele nagyon nagy felületeket gyönyörűen lefújni, szóval ne nyissatok ezzel otthon karosszéria fényezzőt   Én fémkerítés, azok deszkáinak a fújására használtam, valamint a játszóház átfestésére. Könnyű összeszerelni, könnyű takarítani is. Összeségében azért mindent tud, mint egy kompresszrhoz való festékszóró pisztoly, állíthatunk vízszintes és függőleges szórás között, a festék mennyiségénél is. Egyszóval tényleg hobby célra tökéletes választás lehet mindenkinek, aki utál kézzel festeni, mint én.

BG76ba1a

Értékelés

Azt gondolom ezért a 6 darab ezresért komolyabb technikát nem fogok kapni. Sajnos nincs kihangosító funkció és elviselnék egy alsó lábat ami meggátolja a telefon kiesését. Mindezek ellenére jópofa cucc, menő a világítós logo. A telefonomat stabilan tartotta az úton, nem volt vele gondom. Egy hátránya nálam, hogy a tokban lévő telefonokkat nálam nem működött a rendszer. De a pontot megérdemli, mert ár/érték arányban jónak gondolom. De ugye mit is várunk egy telefontartótól? Hát hogy tartsa a telefont. Semmi mást…

BG76ba1a