Topshak TS-MG1 mini csiszoló bemutató

Bevezető

Régóta nyaggatnak már itthon azzal, hogy szükség lenne egy kis kütyüre, amit a nők is tudnak használni apróbb gravírozáshoz, csiszoláshoz, stb. Egyszóval olyan kis hobby eszköz, mely a kézműves foglalkozásokhoz tökéletes illene.

A technika

A készülék 5000-15 fordulat/perc sebessége

Design és első benyomások

A Topshak TS-MG1 hozza a jellegzetes narancssárga színt, ami a Topshak-ra jellemző. Felépítése műanyag, de csúszásgátlókkal látták el, hogy munka közben is biztonságosan tudjuk fogni. Első fogásra kényelmes, még az én nagy kezemben is kényelmesen meg tudom fogni, ezért már előre tudom, hogy néha én is használni fogom a 3d nyomtatásokkor! A tartozékok egy kis dobozban vannak, oda vissza is rakhatjuk, hogy ne vesszenek el, de a gépnek nincs tartója, doboza, azt a gyártó nem mellékelt. Talán jobb lett volna egy doboz, amiben minden helyet kap, de ez csak az én személyes véleményem. A géphez töltő nem érkezik, csak a már megszokott usb-t kapjuk. Itt is azt tudom mondani nektek, mint a fúrónál, hogy anyagában fogásra és ránézésre is össze van rakva, inkább a csomagolás és a gagyi usb töltő, ami számomra egy kicsit rontja az összképet.

Tesztüzem

Sokat gondolkodtam, hogyan is tudnám ezt tesztelni, hiszen, ahogy említettük is ez csak egy hobby célra szolgáló kis eszköz. Nos először fúrni kezdtem vele egy epoxyból kiöntött nyakláncnak valót, ezt szépen vitte is. Aztán megpróbálkoztam a 3d nyomtatott PLA csiszolásával is, …… És legvégül elővettem egy a szekrényben már évek óta álló bort, aminek már úgy is mindegy, ha eltöröm és belegravíroztam a logónkat.

Értékelés

Én úgy gondolom hozta azt a szintet, amit a Topshaktól már megszoktunk, nem egy ipari gép, nem is azt tudja, de otthonra apróbb dolgok elkészítésére, azokkal történő játszadozásra nem rossz kis eszköz, de csodát ne várjatok azért tőle. A szokásos doboz és csomagolás miatt én tartom magam a 4 csillaghoz!