Topshak TS-ED1 akkus fúró bemutató

Bevezető

Én személy szerint már nagyon vártam, hogy megérkezzen végre hozzánk is tesztre ezt a kis hobby barkácsgép, és hogy megnézzük mit is tud. Többet között azért is, mert arra engedjétek meg hagy legyünk büszkék, hogy mi tényleg elmondjuk a véleményünket a tesztelt eszközről, nem bújtatjuk őket rózsaszín fátyol mögé.

És, hogy miért is mondom ezt nektek?

Mert volt egy csoporttársunk, aki vett egy ugyanilyen fúrót és elfüstölt neki 1-2 használat után, majd a szokásos procedúrát végigjárva kapott egy újat, aminek sajnos ugyanaz lett a vége, meghalt az is, így feladta és már nem kért cserét.

Na de nézzük a szokásos bevezetést.

Az akkus fúró nem hiányozhat egyetlen barkácsolásból sem. Topshak TS-ED1 egy kiváló minőségű 21 V -os elektromos csavarhúzó LED lámpával, két sebességgel, 1450 ford./perc fordulatszámmal. A csomagolás a már megszokott semleges kartondoboz a logóval és a típussal. Kinyitva rögtön egy használati utasítás vár minket, amivel sokra nem megyünk, mert egy általános sok termékre vonatkozó leírást tartalmaz. Majd a készülék és tartozékai egy habszivacsba rakva szépen el vannak helyezve a dobozba. A csomagolás úgy van elkészítve, hogy a két akksis verziót is képes befogadni, a kialakítása megvan. Első ránézésre eddig nekem egy 5*-os lenne, de a töltőhöz kapott azonnal kukázandó adapternek és a pár darab bitfejnek, amit a készülékhez kapunk nincs kialakítva hely az szabadon mozog, vagyis bármit és bármikor összekarcolhat a szállítás során. Nálam az adapter kúszott el és nyomta meg a dobozt oldalról.

A dobozban kapjuk a

- Fúrót
- 1db 48V Lithium akkut
- Amerikai villás töltőt
- Bitfejkészletet, mely 10 darabból áll

A technika

Leírás szerint képesek vagyunk akár 28N.m-

Design és első benyomások

Nah ez most igen érdekes eset. Maga a töltőre azt tudom mondani, hogy egy elég gagyi műanyagból készült ultrakönnyű semmi, amin egy led kapott csak helyet. A bitfejek egyelőre bírják, de túl sok reményt nem fűzök hozzájuk, hogy sokáig fogják bírni az egy-két elcsúszást, racsnizást és elkopnak azonnal. Az akkuról sok dolgot nem tudok mondani, csak, hogy nem színhelyes a fúróval, vagyis mintha a testvért rakták volna bele a Minleaf akkuját, ami piros designt kapott minden téren.

A fúrót megfogva viszont pozitívan csalódtam. Egy masszív és nehéz szerkezet, ami ránézésre bírni fogja a strapát. Persze jobban megnézve itt is csalódtam, ami a designt illeti, a márkát jelölő rész ferdén van felragasztva, szélei elengedtek, ugyanaz vonatkozik a másik oldalon lévő kis technikai infóra is. Persze ez már csak kukacoskodás, mindannyian tudjuk, ettől még a fúró jó lehet, ez előfordult már vezető márkáknál is.

Tesztüzem

Félve vágtam bele, mint ahogy a bevezetőben is említettem, ezért 3 részre szedtem a tesztet.

Készítenem kellett raklapokból egy keretet így ott a facsavar behajtását tettem próbára, itt nem volt semmi probléma, szépen vitte a csavarokat, bár az ajánlással ellentétben és mindig 2-es fokozatban használom a fúrókat, hogy ne erőltessem őket kis munkáknál sem. (Igen tudom, így az akku ideje csökken, de valamit valamiért.)
Kipróbáltam az ütvefúró részét, fel kellett
raknom egy nyitásérzékelős kapcsolót a zsaluköves pillérbe, itt sokat nem is vártam, hiszen betonnal kiöntött köves helyre kell fúrni, természetesen nem is erőltettem, ez kicsit sok neki, arra ott a nagytesó, de a B30-as téglát, Ytongot szépen vitte.
Vasalatba készítettem furatokat, itt lényegében az átfúrás pillanata volt az érdekes, amiket meglepően jól kezelt, párszor „elracsnizott” a nagyobb lukaknál, de azoknál sokszor egy sima fúró is elvérzik, pláne, ha a szárunk már megkopott.

Értékelés

Összességében elmondhatjuk, hogy hobby célra eddig tökéletesen bevált, nálunk nem hozta a problémás esetet, meglátjuk hétvégén egy nagyobb kalandban hogyan is fog teljesíteni. Csak azért adok neki 4-es osztályzatot, mert a design-ra is fordíthatnának kicsivel több figyelmet, illetve a gagyi műanyagok cseréjére. (Igen tudom, akkor drágább is lenne.)