TOPSHAK RG1 popszegecselő koferrel, ajándék popszegeccsel

Bevezető

Ismét egy hobbyszerszám a Topshak-tól. Lassan már kezdek túlságosan is elfogult lenni velük szemben, de nem tehetek róla, imádom a márkát.

Azt tudjátok ugye, hogy nekik háromféle popszegecselő “csomagjuk” is van. Nálunk a “kistesó” járt.

BG648698

A technika

Igazából nem kell bemutatni senkinek egy p

Design és első benyomások

A doboz, csomagolás a már megszokott Topshak egyszerűségét hordozza magában; fehér doboz narancssárga motívum, valamint a termék képe található rajta. Ezt kibontva végre megpilanthatjuk a műanyag dobozunkat, amiben a termék van. A dobozra a logót ragasztották rá, a műanyag kapcsokat kinyitva megláthatjuk a terméket, használati utasítást és az ajándék popszegecseket.

Maga a cucc nem a tipikus kínai gagyi termékek közé sorolható, jól összeillesztett műanyag elemek a fogantyún, valamint a vas is szépen kidolgozott, masszív; így a szerszám talán azt mondanám kicsit nehéz is. Lehet már átestek a ló túloldalára is?

Tesztüzem

A teszteléshez pont ideális környezet volt egy a napokban észrevett szétcsúszott eresz összerakása.

A fejeket egyébként egész jól kitalálták, mérettől függően más-más színt kaptak (bár nem tudom ki jegyzi meg szín alapján a popszegecsek méreteit), de van nekünk piros 3/32, zöld 1/8, kék 5/32 és narancssárga 3/16-unk is. A fejek cseréje gyorsan kivitelezhető, mert azok nincsenek agyig húzva egyik helyen sem, illetve felületük kissé recések, így könnyen meg tudjuk fogni, nem csúszik el rajta az ujjunk. Ezen felül ha véletlenül bent ragadna a popszegecsünk szára, akkor a szegecs fej perselyt gyorsan kicsavarva eltávolíthatjuk a nagyobb fejet és az azt tartó anyát (őt is könnyű megfogni már az előbb említett felület kialakítás miatt).

Miután gyorsan kicseréltem a fejet, akkor kezdődött igazán a teszt. Az elején említettem nektek, hogy kicsit félek a súlyától, de ennél a pár lyuknál nem igazán vettem észre, hogy problémát okozna. (Lehet, hogy folyamatos munka során mikor tartoda szerszámot, akkor észre fogod venni.) Egyébként a szegecs “belövése” nem okoz problémát, az ujjaknak jól ki van alakítva a műanyag nyél, és az “áttét” is jól ki van találva, az elvágáshoz nem kell nagy erőt kifejtenünk.

BG648698

Értékelés

Végszóként én ismét leteszem a voksom a Topshak mellé, csak ajánlani tudom. Vegyétek, vigyétek, de ne felejtsétek, hogy ez nem ipari használatra készült.

BG648698