NEW WIDETECH okos 12literes párátlanító, Mijia APP integrálható

A technika

Xiaomi ÚJ WIDETECH Smart Dehumidifier egy

Design és első benyomások

Bevallom őszintén nagyon vártam, hogy már a saját szememmel is meglássam, hogy milyen is ez a kis masina. A dobozt felnyitva nagyon megörültem, mert már ott is azt tapasztaltam, hogy igényes a készülék. Szépen becsomagolva, nem össze-vissza, mindennek megvan a maga helye. Egy szépséghiba fogadott csak, az pedig a készülékhez járó takaró, melyet rá tudunk húzni, ha huzamosabb ideig nem használjuk, nos ez volt összegyűrve. Egy Deerma DEM-DT16C -vel ellentétben neki nincsenek kerekei, 5 kis gumilábon áll.

Tesztüzem

Nálunk igen magas a páratartalom, ezért rögtön kihívás elé állítottam a készüléket. A Mija app-ba történő integráció igen egyszerű. Csatlakoztatod a készüléket a fali aljzatba. Figyelem!! Legyen otthon átalakító, mert nem EU pluggal érkezik. Ezután megnyitod az app-ot, majd a gondosan becsomagolt használati utasításban található QR kódot kikeresed. A Wifit a párosítás előtt ne felejtsük resetelni, mégpedig a kikapcsoló gomb hosszas megnyomásával 5mp-ig.

Ha reseteltétek a gép szinte életre kel, beindul a kompresszor, már-már azt mondanám nagyon hangos is, előtte sokkal halkabb volt, mintha alvó állapotban lenne. Ezután az app-ban található jobb felső sarokban lévő + jelre kattintva elkezdjük a párosítást, mégpedig a scan funkcióval. Ekkor már be tudjuk olvasni a használatiban lévő QR kódot. Szépen elkezdődik a párosítás. Ha kész rögtön látjuk a jobb felső sarokban a kis figyelmeztető jelet, bizony itt frissítés van, indítsuk el. Ha megvan akkor két funkció közül választhatunk a gépen lévő panelen a dry ruha és az egyedi páratartalom ún target humidity, és találunk egy időzítőt is rajta, az előzőhöz képest azt a különbséget vettem észre, hogy a gép nagyobb intenzitással dolgozik.

Az app-bon belül be lehet állítani, hogy mikor szeretnénk, hogy a készülék bekapcsoljon, mekkora páratartalomnál, mikor ki; és hogy a hét melyik napján, valamint mely időpontok között. Mutatja a szoba páratartalmát, a kiválasztott módot, a megcélzott ideális páratartalmat, vagyis, hogy meddig szeretnénk, hogy a gép menjen, ki-be tudjuk kapcsolni a gépen lévő visszajelző fényeket, adjon-e ki hangot a gép (beep sound), időzítést itt állíthatunk és van rajta gyerekzár is. Utóbbit én bekapcsoltam, mert kisgyerkőc van és ne nyomkodja.

Értékelés

Én 5*-ra értékelem, nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon teszi a dolgát, gyorsan elkezdi levinni a páratartalmat egy 13nm-es szobában. Ami zavaró a már említett zaj, nekem egy kicsit hangos a Deerma DEM-DT16C 15L/24h Dual Display után. Bevallom a kettőt szeretném majd megversenyeztetni, hogy adott idő alatt melyik az, ami több párát képes megkötni.