KAISDA K1-V összecsukható elektromos kerékpár

Kupon nem elérhető

Olcsó KAISDA K1-V elektromos kerékpár a Banggoodtól


Geekbuying belehúzott az e-bike-ok árusításába, mint tudjuk nem ok nélkül. Még októberig lesz olcsó dolgozni járni, majd ezután visszatérünk a 90-es évek közepéhez, hogy mindenki bicajjal fog dolgozni járni. Akkoriban én is ezt a módját választottam a munkába járásnak, nem dolgoztam messze, 4,5 km háztól-házig. Azaz napi 9km ingázás a 28-as Csepel bicajommal. Volt autóm már akkor is, de olcsóbbnak éreztem, ha nem kell tankolnom a drága benyát. Akkoriban el sem tudtam volna képzelni, milyen lehet egy e-bike-kal elkerekezni izzadás nélkül a melóhelyemre, vagy hulla fáradtan füttyögve hazatekerni este 10-kor. Sok-sok napomat azzal kezdtem délutános héten, hogy mosakodtam az öltözőben, mert ronggyá izzadtam. De szerencsére más világot élünk már, itt az e-bik-ok ideje, pattanjunk is fel most egy KAISDA K1-V-re. 

A pénzünkért egy összecsukható aluminium vázas változatot kapunk, ami kicsit formabontó, de lassan hozzászokik a szemünk. Emlékszem az első rolleremre, furcsán néztek az emberek mikor kimentem vele a faluba, ma meg mindenki azzal jár. Tehát, összecsukható, 26" kerekekkel ellátott járgány. Elől és hátul tárcsaféket kapott, viszont nem hidraulikus, hanem bowdenes változat. Ezzel is meg lehet állni, sokkal jobb mint a patkófék. (ebben az árkategóriában) Elől és középen egy alap lengéscsillapító igyekszik a rázkódástól megvédeni a sejhajunkat illetve az izületeinket, ha esetleg kimerészkednénk egy kis Dunhill csapatásra. Ha csak bicajozásra használjuk rásegítés nélkül, akkor 21 fokozat közül választhatunk, ebben a Shimano váltórendszere lesz segítségünkre. Elől 3, hátul pedig 7 helyen vezethetjük meg a láncot. Ez sem a top osztály, sima turney, szinte minden bicajon ezt találod. Nyilván a 1,5 milliós naracs-feketén nem, de az egy másik mese. Az abroncsok all terrain, azaz minden felületre alkalmasak. Mindezt a terhet és még egy 120 kilós embert is elbír a 26kilós kerékpár. 

Most jön a csavar benne, mert ez a kerékpár ugye elektromos.

A 250 wattos kefe nélküli motor által hajtott hátsókerék képes a 25km/h-s sebességet is elérni, efölött bizony már a mi testi erőnkre lesz szükség. EU szabvány, tudna többet is, de akkor, jogsi, sisak, biztosítás... Tehát 25km/h-t tud kifacsarni az ember belőle, némi pedálozással. A rásegítés pedálszenzoros, tudom, hogy ez a régi megoldás, de nekem jobban tetszik mint a nyomatékszenzoros. Azt folyamatosan kell tekerni, ezt meg nem. Mopedezhetünk is vele, viszont ehhez a gázkart is fel kell szerelni, ha van a csomagolásban.  A másik kerékpáromhoz volt. A display sajnos nem digitális kijelző, hasonló az olcsó társaihoz, csak a segítségnyujtás mértékét tudjuk szabályozni, ill. a világítást bekapcsolni. A semminél több, kb 5 dollár egy kilométeróra. Az 5 fokozatból biztosan megtaláljuk a megfelelőt, ha mégsem akkor marad valamilyen bikehack. Egy kaptafa szinte mind, nagy gondot nem jelenthet.... Akkuja nem rossz, 10,4 Ah-s, ami elegendő 40-70 km megtételéhez. Az 50Nm-es nyomaték elég jól hangzik, ez is meglódul az ember alatt szépen.  Érdemes egy pillantást vetni rá.... 

Kupon nem elérhető

Kapcsolódó cikkek