IP65 LED Solar utcai lámpa bemutató​

Bevezető

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Kaptunk egy noname IP65-ös utcai lámpának nevezett napelemes lámpát. Őszinte leszek, túl sokat nem vártam tőle.

A technika

Túl sok mindent nem tudunk elmondani róla,

Design és első benyomások

Egyszerű nem prémium, de masszív műanyag, a döntése (merthogy dönthető a lámpa a hozzá kapott talp felszerelése után) egyszerű és könnyű, nincs ellenállása, így nem tudom, hogy képes majd elbírni a lámpa súlyát. Nem szedtük szét, hogy belsejében milyen led kapott helyet, vagy hogy milyen akku van benne, ezért ez nagy titok marad sajnos. Doboza egyszerű, ahogy említettem semmi leírás, semmi extra, maga a lámpa egy pukifóliában, hozzá egy talp, ami felfúrható és hozzá csavar és tipli, ez mindössze a csomag tartalma.

Tesztüzem

Sok ördöngösség nincs a működésében, van benne egy akku, amit a nap feltölt, majd a fényérzékelő vagy mozgásérzékelő hatására bekapcsol, a ki-be kapcsoló gombbal pedig 3 féle módot kapcsolhatunk, ami a fényerősséget szabályozza. És akkor most jön a csavar…

Én azt hittem, hogy mint minden más értelmes esetben, ha letakarom a fényérzékelőt, akkor a lámpa bekapcsol… Hát tévedtem és 1-2 óra játszadozás és töltés után már azt gondoltam leírom sajnos ez nem működik. Hiszen hiába kapcsoltam be 2-4 mp és kikapcsolt folyamatosan…

De…

Jött a véletlen megvilágosodás, bekapcsoltam és leraktam a napelemmel lefelé és lőn világosság a lámpa bekapcsolt. Számomra ez elég furcsa, hogy a napelem, ha nem kap fényt, akkor kapcsolja fel a lámpát, mert amikkel eddig találkoztam nem így működött, nah de sebaj, legalább tudjuk, hogy működik.

Értékelés

Az első vicces működés ellenére engem nem győzött meg továbbra sem, nem mondom, hogy ennyi pénzért ne vedd meg, de ne várj tőle csodát, nem fogja azt az elvárt szintet hozni, mint egy BW vagy egyéb napelemes lámpák, éppen ezért én 3.6-ot adok neki.