HANDSKIT SI929 90W digitális állítható hőmérsékletű elektromos forrasztópáka készlet BGA SMD PCB IC javításhoz

Bevezető

Régóta szerettem volna egy kis kézi forrasztópálkát kipróbálni, nekem egy Parkside-os kis forraszrtóállomásom van, no meg persze a régi békebeli pisztoly szerű forrasztópálka verziókból vagy 4. Szóval van egy kis viszonyítási alap. Azokkal mivel vastag volt a feje, ahogy ti is tudjátok gyakorlatilag a finom forrasztásokra hazsnálhatatlan volt, legalább is én nem tudtam vele szépen forrasztani.

Magát a márkát nem ismertem eddig, így arról nem tudok nektek előre nyilatkozni, meglátjuk...

BGGines

Design és első benyomások

Sok dolgot nem tudok róla elmondani igazából nektek. A doboz echte egyszerű, semmi csicsa. Benne a termék is egyszerűen csak bele van rakva, semmi csomagolás, semmi extra dolog.

Mondhatnám ahogy esett úgy puffant, talán ezért tudják ilyen olcsón adni, mert sallang mentes. A tapintás és fogása kényelmes, sorjamentes. A csere, ha lenne hozzá pótfejem igen egyszerű lenne, a csavaros résznek köszönhetően, bár arra azért vigyázni kell, mert nem túl vastag anyagból készült. A kapott tartó az kuka, gyakorlatilag egy vékony lemez, amit lézerrel kivágtak és csak belerakták, hogy legyen valami (persze jobb, mint a semmi, ezért egy piros pontot azért előre adok nekik)

Tesztüzem

Én egy BMW ICC moduljának az egyik ic-jét vettem célba és akartam leforrasztani. Maga a készülék tényleg könnyű, kényelmes a fogása. Mielőtt bekapcsolnánk ne felejtsük el eltávolítani a fejet védő kupakot. Bedugva bekapcsol az lcd kijelző és jelzi, hogy kikapcsolt állapotban vagyunk. Maga a fej kicserélése nagyon egyszerű, csak kilazítjuk a fejet odafogó tartórészt, majd felfelé lehúzzuk és ugyanígy teszünk a fejjel is magával. Ahogy említettem is nektek 3 gomb kapott helyett, egy ki/be kapcsoló egy + és - gomb ami a hőmérséklet állításáért felel.

A készülék szerencsére hozzánk EU dugóval érkezett, bedugva a kis kijelző rögtön jelzi nekünk, hogy kikapcsolt állapotban van, hosszan nyomva a bekapcsológombot kapcsolhatjuk be a pákánkát, majd az hirtelen elkezd felfelé számolni, alapértelmezetten a max hőmérsékletre akarja magát feltornászni, amit nem nagyon értek, mert indíthatnának inkább egy minimummal de ez így sikerült...

300fokra nekem kb egy 14mp alatt sikerült magát feltornásznia, szóval mondhatni veri a Parkside-ot, aminek ennek akár a triplája is kellhet.

Maga a használat kényelmes, könnyű vele le és felforrasztani a tárgyakat, semmi problémám nem volt vele a használat során. Persze ez nem egy komoly darab, tényleg csak hobbicélra jó, de ezért az árért megéri.

 

BGGines

Értékelés

Ahogy említettem is a tesztüzemnél itt is csak ismételni tudom magam, hogy nekem első használatkor nem volt vele bajom, tette a dolgát, ezért a 6500,-Ft-ért Cseh raktárból 5 napos szállítással egy igen jó vétel. 4.8 csillagra értékelem.

BGGines