Fafrees KRE-27.5 ebike teszt

NNNKNBVM

Aki olvassa a cikkeimet, az tudja, hogy rászoktam az e-bike vásárlásra, na nem azért mert annyira jól megy, hanem mert ha veszek magamnak egyet, azt tuti valaki elorozza a családból. De most talán ezt már nem viszi el senki, ez egy igazi férfibicikli, nem tetszhet ez már senkinek. Se a páromnak, se a gyereknek!! Ez a bicaj a harmadik a sorban, tudásra szinte ugyanaz mint a másik kettő. A forma és a színvilág amiben különbözik tőlük. Ez egy nagy, robosztusabb kinézetű járgány, mutatós fekete-narancs festéssel, viszont beleválogattam a vásárlásba, mert nem figyeltem oda rendesen. Nem nagy baj, mert lehet élni nélküle, sőt, anno még ilyen sem volt. Igen, a nagy titok az első váltó hiánya. A régi 28-as csepzonon sem volt, mégis itt vagyok, meghát ez egy elektromos bringa, remélhetőleg annyira nem fog hiányozni. Komolyabb hegymenetnél lehet belőle gond, de nem a Downhill-re készülök.

 

IMG_2529

Nézelődjünk...

A képeken nem tűnik fel, (ez is 27,5 inches), de sokkal nagyobb mint mondjuk az eleglide m1 bicaj. Kidolgozása megfelelő, a hegesztések szépek, a festés pazar! Természetesen itt is valami frappánsan hangzó anyagot, név szerint Aviation Aluminium-ot használnak. Ez kell is a 120 kilós terhelhetőség miatt! Mivel nem tudjuk meg soha az igazságot, elhisszük, hogy abból készült a szerkezet. A bicaj így is közel 30 kilós, mi lenne ha vascsőből lenne?! A matricázás is tökéletes, semmi problémásat nem találtam, vagyis de, egy helyen, de nem árulom el, legyen titok. Lehet direkt, ha igen akkor jó ötlet volt, ha nem, attól még szerintem tök lazán mutat.

IMG_2523 

 

A bicaj mint említettem 27,5 iches kerekeken gurul, igazából semmi extra nincs a többihez képest, de nekem ez a Love at first sight. A meghajtásról itt is egy  elektromotor gondoskodik, ami 5 fokozatban állítható. A legalacsonyabb 6, míg a legmagasabb 25kmh-ra gyorsít minket! Aki ennél gyorsabban szeretne gurulni, azt már önerőből kell megtennie. Elől a csillapítás megoldott, egy olajos/rugós teleszkóp-villa került a kormány alá, aminek a keménysége állítható bizonyos fokig. Ha pedig fabiciklit akarunk csinálni belőle, akkor csak szimplán a kis "kapcsolót" kell OFF helyzetbe állítanunk. A kormány széles, ezáltal a manőverezés még biztonságosabb, igaz mostanában látok kicsi rollerkormányos 28-as bicajokat. Mi lesz itt?? A kormányon kapott helyet egy csengő, ill. a kijelző, ami digitálisan jelzi a sebességünket, a fokozatot, illetve az akkumulátorkapacitást. Enyhe háttérvilágítással látták el, így sötétben is könnyen leolvasható. Az akku itt is a 36 voltos Li-ion pack, 10Ah-s, ami szépen meghajtja a 250 wattos, 50Nm-es nyomatékot szolgáltató motort a hátsó kerékagyon. A leírása szerint akár 100km is megtehető egy töltéssel.

 

IMG_2524

Azért a 100 km elsőre komolynak hangzik, gondolom laborkisérletek alatt egyes fokozatban, lapos úton tudja ezt. Elégedjünk meg az 50-70-el szerintem. Hegymenetben pedig ez erősen csökken! Az akkucsomag itt is szépen elrejtőzött, beköltözött a vázba. Kivehető bármikor, azaz ezt is bevihetjük a lakásba, nem kell vesződni a töltéssel a garázsban, vagy a fészeralján. Ehhez csak a kapott kulcs elfordítására van szükség és kiugrik a váz szorításából. Gyorstöltés itt sem pálya, 4-5 óra szépen lassan az battery feltöltése. Kb, mint az örökkévalóság... Jóhír, hogy ezen is egy kis visszajelző mutatja a fennmaradó delej mennyiségét, egy RGB led színkódjáról tudjuk meg a töltöttségi állapotot. Ehhez a gombot kell csak megnyomnunk. Mint a faék! Ha már feltekertünk a hegyre, akkor onnan le is kell gurulni, a végén pedig megállásra kényszerülünk, amihez segítségünkre lesz az elől-hátul felszerelt tárcsafék.

 

IMG_2522

Nem, itt sem az olajos, hanem a mechanikus változat ékeskedik, de használható! Az előző cikkemnél jeleztem, hogy kicsit nyikorgós a fékbetét, itt az első rakoncátlankodott, sírt egy kicsit, de némi koptatás után megszűnt a visítás. Érkezéskor minden jól be volt állítva, egy kis átvizsgálás kellett csak. Ha elfogy a szufla menet közben, akkor sem lehet akadály a hegymenet, a 7 fokozatú shimano váltóval minden útviszonyhoz megtaláljuk a megfelelő lánckereket.  Ez is a szokásos változat, semmi extrát nem várok el tőle. Teszi a dolgát, amikor kell. Igazából mikor kell? Motoros hajtással megyek legtöbbször...

Tesztüzem


A doboz most is az ajtónak támasztva jelent meg az udvaromon, amit már nagy rutinnal bontottam ki. Az elmúlt időben ez a negyedik kerékpár amit ki kell csomagolnom és összeszerelnem.  Nagy rutinnal álltam már neki, első kerék ill. kormány, majd pedálok felszerelése. Mellé pár apróság, mint első lámpa, féynvisszaverő prizmák. Kb ennyi volt itt is a menet, több időbe telik a sok fóliát eltávolítani, mint összerakni. Nagy tudomány nem szükséges. Összerakva már éreztem, hogy valami nem ugyanaz, ez mintha magasabb lenne mint a társai. Előszedtem a másik kecskémet (eleglide m1), mellé állítva közel ugyanakkora. Nem nagyon értettem, aztán rájöttem. A váz kialakítása miatt lett ekkora, magasan van a kormány, hosszú kecses vázhoz illesztve. Meglepően jó a megjelenése, nekem konkrétan ez tetszik a legjobban mind közül! Ülése nem az a párnázott mint amit megszoktam, nem kényelmetlen, de ha az is lenne, egy imbuszcsavarral levehető és cserélhető. A LIDL-ben kapható ülésről sok jót hallani! Most hogy menetkész a bringa, Elviszem egy randira, akarom mondani egy körre.

 

IMG_2525

A kétkerekű akkupack nélkül is finoman gurul, egész jó csapágyazást kaptak a kerekek. A váltó szépen teszi a dolgát, a lánc nem kerreg, nem ér hozzá semmihez. Egész jó! A fékek a szokásos tárcsafék minőségűek, én egy kicsit szorosabbra is húzom a gyári beállításnál, nekem ez áll kézre. A kormány kellően széles, kevésbé párnázott a fogantyú, amit azért lehet hogy lecserélek, mert ez valahogy nem az én kezemnek való. Nem tétel, nem is probléma. A fékkarok megfelelő minőségűek, mondjuk ha úgy rendesen eltaknyolnék, lehet nem maradna meg egy sem belőle. Ebbe is beépítésre került a motorkapcsoló, tehát ha húzod egy kicsit is a féket, a motor nem fog elindulni. Érdemes az elején rajt hagyni a kezünket, főleg lassú, éles kanyarban okozhat meglepit a bicikli. Nem csak ez, mind! Most hogy kerekeztem vele egy keveset, érdekelt az elektromos rásegítés, ezért egy hosszú gombnyomás a kijelzőn és elindul a móka. Alapértelmezettként 1-es módban van a fokozatváltó (Ilyen az automata autókban van! Szívesen! A szerk), amit a display-en könnyedén le is olvashatok. Mellette kellően nagy betűkkel a jelenlegi sebesség, felül pedig az akku töltöttségi szintje látjató. Plusz-minusz-kibekapcs a lehetőség a panelen. A villanyt a plusz gomb hosszú nyomásával tudjuk életre kelteni.

IMG_2521 Most, hogy átváltottam motoros hajtásra, pontosan olyan mint az Eleglide. Egy fél pedáltekerés után bekapcsol a rásegítés, majd pár másodpercig forog a hajtás. Ha nem tekerek, akkor természetesen nincs hajtás sem, nem eleglide, hogy gázkart is mellékelnek a csomagban. Ereje megfelelő, a 250 wattos motor teszi a dolgát, maximális fokozaton 25kmh-ig gyorsítja a kerékpárt. EU szabályozás! Hegynek felfelé sincs panasz, laza tekeréssel elérem a csúcsot, az akkumulátorom pedig alíg veszít a töltöttségéből. A teleszkóp jól működik, kellő rugalmasságot biztosít a gyenge hegymenetben, de mint említettem nem vagyok az a terepbicajos, inkább az aszfaltot favorizálom. Lefelé gurulva már csak a fékteszt van hátra, enyhe csikorgás mellett, megfelelő a fékhatás, de azért ne tévesszük össze az olajos fékkel. Ezt is húzni kell mint a patkóféket, viszont erősebb fékhatást kapunk. Nekem lefelé hiányzik az első nagyobb lánckerék, de meg tudom szokni. Hazaérve a tomporom kicsit már sajgott, meglehet, hogy egy kényelmesebb ülsét be kell szerezni hozzá, de ez egyéni probléma. 

Konklúzió

Azt mondom, ez a legszebb mind közül, nekem ez lett a favorit, kiállásra, színre passzol az elképzelésemnek. Menetteljesítményre nincs panasz, kicsit hiányolom a lánckereket előről, de fogok tudni nélküle is bicajozni. Motorteljesítményben nem nagyon lehet egyikre sem azt mondani, hogy jobb, vagy rosszabb, mind ugyanazt tudják, apró változásokkal. Van amelyiktől azonnal, van amelyiktől fokozatosan kapod az erőt. Kb ennyi a különbség! Én nem bántam meg, sok órát eltöltöttem a kereséssel, azt hiszem jól döntöttem! A kuponnal most nagyon jó áron viheted haza, mindössze 759 eurót kérnek érte! 

 

NNNKNBVM

Kapcsolódó cikkek