BlitzWolf® BW-WS04 okos wifi időjárás állomás bemutató

Bevezető

Hozzánk is végre elérkezett a BlitzWolf egyik időjárás állomása, mely talán mondhatni az eddigi legjobb, legalábbis az én vélemény szerint. Ugye emlékeztek van a nagytesó, bazi nagy kinti érzékelővel, „kis” hightech kütyünek kinéző, de telis tele hibával. Sokszor kérdezitek, arról miért nem írunk, ugye Szilveszter kolléga sokszor említi, hogy amint értelmes adatok lesznek és működik rendesen lesz egy átfogó teszt. Nos, ennek tudatában néztük meg ez mit is tud.

BGPL31MAJA3

A technika

Előre vetíteném a két dolgot: Bazi nagy ki

Design és első benyomások

Csomagolásáról pár mondatban, a már megszokott BlitzWolf doboz, Blitzwolf motívumok és gondos becsomagolás. A dobozt felnyitva láthatjátok, hogy vigyáznak arra a kijelzőre, szivacsos, fóliás csomagolást kapott és még le is van ragasztva egy kijelzővédővel, usb kábel a készülék hátulján van. (Fontos, ne nevessetek, mert találkoztunk már olyannal, hogy minden egyéb tartozékot úgy tettek bele a gyárban, hogy az bármikor megnyomhatott, betörhetett volna egy kijelzőt és a dobozban esélye sem volt elmozdulni a szállítás során). Kibontva a szokásos használati utasítás mellett helyet kapott, a bazi nagy kijelző, egy töltőkábel és 1 db külső hőmérséklet szenzor is. Anyagát tekintve fekete műanyag, de a kávája matt fényezést kapott. A külső szenzoron sincs extra csicsa, egy BliztWolf logo az elején, egy visszajelző piros led, némi kivágás az érzékelőnek. Hátulján a levehető hátlap, valamint a felakasztáshoz szükséges csavarhely.

Tesztüzem

Ahogy említettem is, nagyon nagy kijelzőt kaptunk hozzá 9.5 cm magas és 16.5 cm széles színes kijelzőben gyönyörködhetünk. Mutatja az aktuális időt, napot, a mai időjárást és a benti hőmérsékletet. A kijelző alsó részén pedig megnézhetjük a 4 napra előre vetített időjárást, amit nem tudunk módosítani, az mindig fixen 4 napot mutat előre a tartózkodási helyünkhöz mérten. Igen, mivel wifire csatlakoztatjuk az App-on keresztül (én a BlitzWolf appot használtam a tesztelésnél), így aszerinti hely adatokat fogja nekünk mutatni. A fényerő tökéletes, se nem kevés, se nem sok, jól eltalálták. Kétféle módon használhatjuk a kijelzőt, vagy felfúrva a falra, vagy a kinyitható lábának köszönhetően, mint egy képkeret leállítjuk az asztalunkra. Maga a tápellátása is választható, vagy adunk neki egy fix tápot, vagy rakunk bele AA ceruzaelemet. 1 db szenzor jár hozzá, de továbbiakkal bővíthető maximum három darab, ő neki is adnunk kell 2xAAA kis ceruza elemet. A szenzor egyébként 433 MHz-n kommunikál, így esetlegesen nem gyári szenzor is hozzáadható (ezt nem próbáltuk ki!) Hozzáadása igen egyszerű:

Tegyünk elemet a szenzorba
Állítsunk be neki a 3 csatorna közül egyet
Majd bekapcsolod a kijelzőt és a tetején lévő CH gombot megnyomva hozzáadjuk, láthatjuk is a szenzort.


Gombok, majd el is felejtettem…


A kijelző tetején 7 db gomb található

Alert, amivel beállíthatunk ébresztést
Mem, ami mutatja a szenzoroknál a letárolt min és max értéket
Ch, a szenzor csatorna választó, vagy párosító
Snooze vagy light, mely a kijelzőt kapcsolja ki, be
Down, a mértékegységet állíthatjuk át Fahrenheit és Fok között
Up, ami mutatja a szenzoroknál a letárolt min és max értéket
Mode, mely előre beállított 3 időpont beállítására szolgál, annak megtekintésére, kiválasztására

BGPL31MAJA3

Értékelés

Én eddig 100%-osan elégedett vagyok vele, fix, bekötött táppal használom nem elemmel, és a dolgozószobám egyik ékessége lett a tesztelés alatt, azt hiszem meg is tartom. Tényleg mindent is mutat, amire szükségünk van, talán még többet is, de megbízható és pontos az előrejelzése, ezért én 5*-ot megadom most neki!

BGPL31MAJA3