BlitzWolf® BW-SC1 wifis okosmérleg​

Bevezető

Egyszerre elegáns, olcsó és megbízható okosmérleget keresel? Akkor próbáld ki a BlitzWolf BW-SC1 wifis okosmérlegét.

A technika

A Blitzwolf okosmérleg 280 x 280 x 22 mm e

Design és első benyomások

ABS műanyag és edzett üvegből készült, nagyon igényes kis mérlegről beszélünk. Súlyát tekintve ehhez mérten mindössze csak 1.3 kg. Okosmérleg révén BlitzWolf appal összeköthető, majd a mérési eredményeket szinkronizálhatjuk a telefonunkra és a már említett monitorozást nyomon tudjuk követni. A mérleg G sensorral is rendelkezik, 3db aaa ceruzaelemmel működik, mely nem része a csomagnak, erre érdemes odafigyelnünk! A csatlakozás pedig a már-már megszokott 2.4GHZ-n történik. Az élei lekerekítettek, középen kapott helyett a LED kijelző, az alján pedig a csúszásmentes kis tappancsok.

Tesztüzem

Ahogy már említettem is ez a kis „csöppség” pontos testtömeg-elemzést tesz lehetővé a számunkra, olyan értékekkel, mint a testtömegindex, azaz a BMI vagy a csontsűrűség. Az alkalmazásban lehetőségünk van több profilt is létrehozni, ezáltal a családtagjaink fejlődését is nyomon tudjuk követni. A mérleg 5kg és 180 kg közötti tartományban képes működni. A készülék ráállás után automatikusan bekapcsol, nincs külön szükség kapcsolgatásra, majd a kikapcsolás is természetesen automatikusan történik. Ráállás után elkezdődik a mérés, majd annak befejezésekor kb 9-10mp-re lesz szükség, hogy a mérleg szinkronizálja az adatokat az app-al, addig semmiképpen ne szálljunk le róla, mert különben hibaüzenetet fogunk kapni, az adatok átküldése után ő automatikusan lekapcsol.  Ahogy említettem a készülék képes a BMI mérésre, ehhez szükséges az a négy érzékelő, mely a tetején kapott helyet, így a súlyunkon felül a testtömeg-index segítségével 13 féle-fajta érték kijelzésére is képes, ilyen az izomtömeg, testzsírszázalék, víz, csak, hogy egy párat említsek, melyet a program értékel is (alacsony, magas, nagyon kövér, stb stb.)

Értékelés

Összességében amit írnak róla és amire ezt lehet használni teljesen elégedett vagyok vele, ezért 4.8-at adok, a BlitzWolf okos konyhai mérlegével kiegészítve tökéletes kis találmány arra, hogy esetleg a plusz súlyokat koordinálhassuk, meg tudjuk nézni mi az amin változtatnunk kell. Azt azért ne felejtsük el, hogy ezek az eszközök nem helyettesítik a profi segítséget, ez csupán csak egy előkert lehet az életünkben, amibe beléptünk és rájöttünk van bizony min változtatni.