BlitzWolf BW-MLT1 2 IN 1: Szúnyogírtó és lámpa egyben

Bevezető

“Ismét egy szúnyogriasztó, de vajon teszi is a dolgát?“

Volt már nálunk pár szúnyogírtó, akár bedugós, akár akksis, de van karóra is, amit a családnak vettem még anno, de sose jutottam odaáig, hogy írjak nektek róla egy átfogó kis cekket!

Az biztos, hogy a nyaralásaid során vagy egész egyszerűen csak az udvarotokon találkozni fogsz szúnyogokkal. A BlitzWolf BW-MLT1 modell kompakt méreteket hozott nekünk a piacra 98 x 98 x 143 milliméterben, és az UV lámpa súlya ezt követően 236 gramm mindösszesen. Ez a kiegészítő nem foglal sok helyet a hátizsákban, ami különösen előnyös szállításkor.
Most a Blitzwolf üdvöskéjéhez volt szerencsém, ami lámpa és szúnyogírtó is egyben

BGH19569

Design és első benyomások

Túl sokat itt sem számít a design, a megszokott kis zöld fehér BlitzWolf dobozban kapjuk, amiben a terméken kívül van usb kábel, egy kefe a takarításhoz és a használati utasítás.

Elsőre ránézésre a megszokott BlitzWolf minőséget kapjuk, nem a gagyi műanyag, a fogója pedig gumiból készült.

Tesztüzem

Az Uv tartomány 365 – 390 nm között mozog, teljesítménye 1200 – 1600V.

Összesen három üzemmód közül választhatunk (meleg/hideg fény, SOS fény), melyeket igény szerint váltogathatunk még az akkumulátorunk bírja.

Jut eszembe a kialakítása miatt fokozottan ellenáll a víznek és a pornak, még az IP 66 -os tanúsítvánnyal is rendelkezik. Ez a kis Uv szörny mint már említettem (vagy csak akartam) beépített akkumulátorral rendelkezik, kapacitása 2200 mAh. Ezért a teljesítményért 9-50 óra üzemidőt kapunk (az alkalmazott világítási módtól függően), majd a töltés körülbelül 3,5 órán keresztül megy végbe a microUSB csatlakozón át.

Bár nálunk is vannak bőven szúnyogok és egyéb repülő rovarok a Duna miatt, de úgy éreztem a legjobb tesztkörnyezet neki egy éjszakai horgászat lenne, hát el is vittem magammal csuma töltéssel.

A lámpa sokat segített a horgász kivilágításában, már már túlságosan is világos volt (oda azért nem kell nagy fény) a szúnyogok ellen meg hát hatott is meg nem is. Az biztos, hogy az áram mindig is erősebb lesz bármivel szemben, de azt is tudnunk kell, hogy azért minden rovart nem fog megfogni ő sem, ezért vigyünk magunkkal sprayt is.

BGH19569

Értékelés

Összeségében én azt mondom, hogy már csak az ára miatt is megéri, nem rossz kis készülék, de ne azért vegyétek, hogy mindent is megöld, hanem azért mert segít a sok kis vérszívó nagymértékű megölésében.

BGH19569