BlitzWolf® BW-LT34 5M WiFi RGB LED szalag

Design és első benyomások

A doboz a már jól megszokott BlitzWolf doboz, azt kibontva azonnal meglátjuk a mi kis készletünket. Amit ma megnéztünk az egy 5 méter hosszú RGB-s okos ledszalag volt, ami SMD5050 leddel van ellátva és száma 30 darabot kóstál.

Hogy ez mire elég?....

Azt mondanám, hogy lehet azért már ezzel néminemű fényt kicsikarni ahová ez kerül. De komolyra fordítva a szót, ezzel a mennyiséggel azért már igen erős fényt kapunk. Maga a csomag szépen rendezett, ahogy ezt a gyártótól már megszokhattátok.

Ha viszont van olyan aki nem rajong a telefonos vezérlésért az se csüggedjen, mert a csomag tartalmaz egy 40 gombos távirányítót is, aminek a segítségével állíthatjuk a színeket, fényerőt, ki-be kapcsolást stb. Az elem része a csomagnak a kis "elemvédő" eltávolítása után már használatra kész a távirányítónk. A csomagban találunk még egy EU tápkábelt, melyet a kis vezérlőbe kell dugni, természetesen ezen a vezérlőn is található 3 gomb, mely a ki - be kapcsolást, a szín módosításáért vagy éppen a zenére történő villogásért felelős. Maga a LED szalagunk 5 méteres és vízálló, mely gondosan be is van csomagolva, hátoldalán pedig a már megszokott öntapadós szalag. (Ez nem a 3M-es szalag, így, hogy meddig fog tartani sajnos nem tudom.)

De nézzük mit is tud!

Tesztüzem

Ahogy már említettem az elején is ez egy okos LED szalag, de hogy mitől okos? Nos telefonunk segítségével 2.4GHZ-es wifire köthető a kis kütyü, mely Blitzwolf appon keresztül, vagy akár egyéb tuya, smart life alkalmazással összekapcsolható és még hangvezérlés is jár hozzá, mely Alexa  és Google home kompatibilis.  Az appon keresztül vezérelhetjük a színeket, ki-be kapcsolhatjuk, megoszthatjuk családtagjainkkal, fényerőt és még időzítést is állíthatunk. A Tuya révén pedig nem szabad elfelejtkezni a smart home-os kollégákról sem, akik képesek a két vagy több eszközt csoportokra szervezni különböző szcennáriókat írni így vezérelni az eszközöket. Csak, hogy az egyik kedvencemet kiemeljem, amit most szeretnék majd megcsinálni, ha nyitom a garázsajtót, akkor a nyitásérzékelő segítségével, amint elkezd nyitni az ajtó zöldben pompázzona  szalagunk az ajtó felett, bezáráskor pedig pirosan jelezze, hogy csukódik. Ha elkészült mind a két funkció, akkor pedig természetesen kapcsoljon ki. 

Összerakásán igazából nincs nagyon mit ecsetelgetni, egyszerűen a kis fehér vezérlőnkbe kerül a 220V tápunk a másik végére pedig bedugjuk a leszalagunkat. Összerakás és bedugás után az bekapcsol és már működik is. A szalag természetesen, mint minden más gyártónál itt is méretre vágható, ha szeretnénk. 

Én a Blitzwolf saját alkalmazásában teszteltem, a hozzáadással, a megszokott módon probléma nem volt. Megnéztük mit is tud a zenei ritmusra működés, őszinte leszek én ebből már kinőttem, de aki csak ezért veszi az vessen majd rá először keresztet. 

BGCHSTRIP

Értékelés

Én nem csalódtam benne, igaz a mércét a BW-LT32 után nem is tettük magasra, de itt már én azt látom, belehúztak és egy ügyes kis szalagot sikerült összerakni és értékesíteni. A bizalmat, azért még nem előlegezném meg nekik 100%-os ennyi teszt után, ezért az értékelésem 4.7 csillag lett.

BGCHSTRIP