BlitzWolf® BW-GS gamer hajlított 2.0 hangfal

Design és első benyomások

A doboz a már jól megszokott BlitzWolf doboz, azt kibontva azonnal megtaláljuk magát a hangszórót, egy fóliába becsomagolva, a hangfal igazán nem nagy, mindössze 479*66*51 mm-es, fekete műanyagból készült, aminek a minősége ezen az áron elvárható. Súlya 750 g, ami azért elég nehéz, de mivel az asztalodon fog csücsülni, ezért ettől a súlytól most tekintsünk el. Az előlapon kapott helyet a hangerőszabályzó, ami egyben a készülék bekapcsolására is hivatott, továbbá két egyenként 3.5mm-es jack csatlakozó, egyik a fülhallgató a másik pedig egy mikrofon bemenet. Egy apró kis gombocska is található az előlapi panelen, mely a fejhallgató és hangszóró közötti átmenetet képezi, vagyis attól függően, hogy min szeretnénk hallgatni ezt, ezzel szabályozhatjuk. A tetején kapott helyet a két darab 5w-os sztereó hangszóró, amelyek 2 csatornás hangot biztosítanak. Alul pedig a stabilitásért és csúszásmentességért felelős kis gumilábak találhatóak (már a kivételkor egyet vissza kellett ragasztanom), valamint a vezetékek kimenete is itt kapott helyet, az 5V-os USB csatlakozó, az 5V-os USB és a hang és mikrofon csatlakozók.

Tesztüzem

Bekapcsolás után az első dolgom a hangerő tekerő volt, megvizsgálom mennyire is finom, annak forgatása kissé ellenálló és nem laza, és ez jó dolog a hang jobb szabályozásához, viszont rögtön egy negatívum, hogy nincs kezdő-végállása, ezért teljesen körbe tudom forgatni (ejnye-bejnye).

A BlitzWolf BW-GS3 soundbar működése meglehetősen egyszerű, semmi extrát nem kell ide képzelnünk. Fogjuk és a két darab 3,5 mm-es mikrofont és az audio jack csatlakozót bedugjuk a gépünk megfelelő helyeibe, majd az 5 V-os USB-nek is keresünk egy szabad helyet. Ezután lenyomjuk a bekapcsoló gombot és máris tudjuk állítani a hangot annak tekerésével (Ha nem hallotok hangot, ne ijedjetek meg rögtön, akkor ne felejtsétek azt a kis „pöcköt” is be vagy kinyomni és akkor váltani fog a már említett hangszóró állapotra)

Az RGB fénymód módosításához nincs más dolgunk, mint bekapcsolás után 1x megnyomni azt és ez megváltoztatja az RGB színmódot, a kikapcsoláshoz pedig tartsuk lenyomva a bekapcsológombot néhány másodpercig, amíg ki nem kapcsol. (Ez egy nagyon jó dolog, nem mindenki szereti, ha állandóan vibrál előtte valami kis fényfüzér!)

A hangminőséget tekintve természetesen nem egy Logitech Z906 és nem is egy 2.0-ás Logi, de ezen az áron teljesíti amire hivatott, vagyis nem kell egész nap fülhallgatóban ülnünk a gép előtt, hanem a fülünk fellélegezhet. Persze olvasható sok gyári leírásban, hogy milyen játékokon tesztelték és milyen volt a 360°-os sztereó élmény, de ha csak ezért akarjuk megvenni, akkor ne tegyük, mert csalódni fogunk.

A BlitzWolf BW-GS3 3 világítási móddal rendelkezik. Az üzemmódok közötti váltáshoz csak a bekapcsológombot kell megnyomni 1x, ahogy azt említettem már.

Az első az, amikor bekapcsolod, fokozatosan változtatja a színeket, ami meleg hangulatot kölcsönöz a térnek.
A második mód úgy váltja a színeket, mint egy adatfolyam, ahol csak úgy jeleníti meg a színeket, mintha a hangsáv alján jönnének ki és be.
Harmadszor, pedig te magad tudod kiválasztani az adott színt, amelyeket a gyártó adott nekünk.

Értékelés

Egy nagyon jó kis, ám de egyszerű hangzású hangfalat kapunk a piciny kis magyar forintocskánkért. Nekem arra a célra tökéletes, hogy ne a füles legyen rajtam egész nap, vagy valami ciripeljen és ne a monitor hangszóróit erőltessem. Persze nem egy komoly hangcucc, mint ahogy említettem is már, de ettől függetlenül ajánlom, ha csak ilyen céljaid vannak, mint nekem. Ezért az értékelésem 4.7 csillag lett.