BlitzWolf® BW-DD1 akkus felmosó

Bevezető

A felmosás kevésbé népszerű időtöltés mindenki életében, előkeresni a felmosót, vizet engedni bele, majd a kicsavargatás, hogy minél kevésbé legyen vizes, ebben segít nekünk a BlitzWolf BW-DD1 elektromos felmosója, lehet, hogy továbbra sem lesz népszerű nálatok sem, de ami biztos, hogy gyorsabb, hatékonyabb és szórakoztatóbb.

Ő gyakorlatilag egy akkus felmosó, melyet csak tologatnunk kell és ő a kefe forgásával felmossa nekünk a padlót, miközben tiszta vizet adagol a felmosóra, a piszkos vizet, pedig külön tartályban gyűjti nekünk össze, így a kefe mindig tiszta marad. Ennek az elektromos mopnak az előnye az az 50 W-os teljesítmény. Ezzel az elektromos motorral minden típusú kemény padlót (zsírt, olajfoltot, port és egyéb apró szennyeződéseket) tisztíthattok.

2200 mAh akkumulátorral rendelkezik, a készülékhez jár természetesen a hálózati töltő, egy tartó állvány és két pótfej is.

BGjune27h

Design és első benyomások

A megszokott fehér zöld dobozban érkezett, a dobozt felnyitva szépen megvolt mindennek a helye, itt most semmi nem mozgott, semmi nem tud elmozdulni, így kellene minden terméknél! Felépítése az akkus porszívókhoz hasonló és meglehetősen igényes, nem feltűnő, többnyire fehér és szürke színű. Tartója is van, amibe bele tudjuk állítani és egyéb funkciója is van. Forgó keféje vastag, így a mélyedésekben is jól tisztít.

Mivel folyamatosan pörög, hatékonyan tisztítja a kisebb szennyeződéseket.

Nekem alapból nem tetszenek a BlitzWolf termékek, bevallom nektek olyan túl semmilyennek mondanám, tipikusan a kínai megoldás, nem kell, hogy szép legyen, hisz náluk nem az adja el magát, de azért nálunk más a helyzet. Ezért én azt mondom kicsit ormótlan, de már-már annyira, hogy tetszik, szép dísze lesz a lakásnak.

Tesztüzem

A dobozból kiszedve minden alkatrészt az összeszerelés egyszerű, hiszen csak a felső részt, a markolathoz tartozó hosszú egyenest, kell ráraknunk az alsó részre, mely egyszerűen és gyorsan bepattan a helyére. Be is kapcsoltam rögtön, hogy lássam, van-e benne szufla, elég izgatott voltam. Miután bekapcsolt, gyorsan kikapcs és tartály kiszed, nyomás megtölteni. Ahogy említettem nektek a bevezetőben egy tartálya van, mely 2 részre van osztva, egy tiszta víznek való és egy, amit ő a felmosáskor „elraktároz”, a piszkos víznek. (tiszta víz - 400 ml, szennyezett víz - 250 ml -es). Én azt javaslom, mint minden más esetben is, hogy desztvizet használjatok, mi szeretjük az illatosítottat, így az megy bele. Padlóápolót ne rakjatok bele, mert fel fog habosodni és nem győzitek takarítani a kifolyt habot, higgyétek el próbáltam, nem szép látvány volt. (Pláne, hogy mit kaptam érte utána itthon.)

Elkezdődött a felmosás, parkettán és járólapon is próbáltam mit is bír. Ami feltűnt, hogy a kefék között van egy kis „hézag” nem érnek ugye teljesen egymáshoz, de nincsenek is annyira közel, ezért a felmosásnál ezt a részt kihagyja a kis masina, no de nem baj gondoltam magamban átmegyek ott is rajta (nagyon élveztem). Bár a motor mondhatni erős, de azért nem lehet agyig nyomni a padlóhoz a makacsabb szennyeződések eltávolítása miatt, mert „lehorkol”, érződik ilyenkor, hogy nem erre találták ki, hogy én erőt fejtsek ki a padlóra és felmosófejre. Szóval a makacsabb szennyeződéseket vagy többszöri rávitellel tisztítjuk, vagy ezzel elengedjük. (de ő nem is erre való)

Amikor végeztem irány a fürdő, kivettem a tartályt, kiöntöttem a maradék tiszta vizet is, mert én nem szeretem, ha benne marad és a piszkosat is, mondhatni fekete volt a víz, pedig a robotporszívó is mos 2 naponta a gyerekek miatt. (Itt már jött is az ihlet, hogy mivel régi típus ideje is cserélni őt is  ) Nah de vissza, kiöntöttem és kitakarítottam. Majd a felmosófejeket is elkezdtem kimosni, ami ebben az esetben az, hogy a műanyag tartó talpazatba engedünk vizet, beleállítjuk a gépet és járatjuk kb 3 percig, ekkor a kefe saját magát kezdi el tisztítani, viszont ilyenkor is a piszkos tartályba gyűjti a vizet, így kezdhettem elölről a takarítását.

Ha végeztünk, akkor vegyük le a keféket, amiket balra jobbra kell lehúzni, ezeket tegyük a műanyag tartó kialakított helyére, így meg tudnak száradni, nem lesz bajuk, nem penészedik be, ha sokára használnánk. Visszarakásuk is igen egyszerű, mert különböző színnel jelölték a gépen és a hengeren is, hogy hova kell őket visszatennünk. Ha lemerült, akkor nincs más dolgunk, csak a kapott hálózati töltőt bedugni a hátuljába és a 220-ba. A felmosónk jelzi, hogy tölt a kis vízszintes csíkok fel-alá járkálnak, majd ha elért egy bizonyos töltöttségi szintet, akkor az a csík megáll, és nem mozog tovább, ezzel is jelezve a töltöttség szintjét nekünk.

BGjune27h

Értékelés

Összességében egy nagyon kis kezes bárányt kapunk, ami jól teljesít, akkor, ha nem hagytunk makacs szennyeződést a padlón. Még a kis kellemetlenség a hengerek távolságát is beleszámítva érdemes megvennünk kiegészítésnek ezt a felmosót. Én 5*-ot adok neki.

BGjune27h