Blitzwolf BW-BTS csontrezgéses fejhallgató

Bevezető

“Ritkán látott eszköz ez a Blitzwolf csontrezgéses fejhallgató, szokni is kell, mert nem minden nap használ ilyet az ember. De mikor kell egyáltalán ilyen?”

Egy ilyen szerzeményt kipróbáltam pontosan 2,5 évvel ezelőtt. Akkor tetszett, most a technika is fejlődött, meglátjuk mit tud az új eszköz.
Ismét BW, megint egy érdekes termék a tesztasztalon (Blitzwolf BW-BTS csontrezgéses fejhallgató). Mint fentebb olvastad, egy csontrezgéses fülest hoztam ma. A technológia egyszerű és nem is újkeletű. De mi is ez pontosan, hogyan működik, mire használható? Itt egy kis visszatekintés a múltbéli cikkemre, nem fogom bepötyögni ugyanazt kifordítva, viszont kell, hogy azok akik nem olvasták, képben legyenek. 

BG9b6d8f

A technika

Aki nem tudná mit is jelent a csontrezgése

Design és első benyomások

A technika szinte ugyanaz mint a 2 éves modellben, de szerintem pont ugyanaz mint a 10 éves modellben. Sajnos ehhez nem sokat kehet hozzátenni. Na jó, vannak komolyabb gyártók, náluk van még aduász bőven. De most kanyarodjunk vissza ehhez a termékhez. A Blitzwolf igyekezett mindent megtenni, hogy jobb minőségben hallgassuk a zenét ilyen technológiával. Szerintem erre szinte alkalmatlan a készülék, de a régi olvasóim tudják elég vájtfülű vagyok, utálom a sokol rádiót a fejemen. (semmi bajom a Sokollal!!!) Viszont első körben kiemelném, hogy ez nem nekünk, jól hallóknak lett ám kitalálva!!! Szerencsére ezzel a halláskárosultak is élvezhetik a zenét. Gondolj bele, hogy te is hallod amikor a chipset rágcsálod. A halláskárosultak ezzel ugyanazt a hatást érik el! Élvezzék a zenét ők is!

Kapott egy jónevű chipet a qualcomm-tól, ami sajnos 2018-as modell, de szépen teszi a dolgát. Bluetooth 5.0 a vezeték nélküli kapcsolat, amivel elvileg már nem csúszik a hang a jutyub videók alatt. Profilokból sajna nincs sok, de ami kell használható, mert tudja a rendszer. (HSP/HFP/A2DP/AVRCP). Adatátvitelre az eszköz 15 méterig képes stabilan, ezután már szakadozik a kapcsolat, de a BT-tól nem is várunk többet. Meg legalább észrevesszük, ha ellopják a mobilunkat, elhallgat Korda Gyuri bácsi nótázása. Akkumulátorból nem kapunk nagyot, nálam 4 óra után azt javasolta, hogy tegyem töltőre. Ami most már ugyanaz a mágneses technológia, mint az órákon oly’ divatos. Klárika 4 nagylemezt tudott letolni a fejemben…   De így sem rossz teljesítmény egy 180 mAh-s akkutól. Direkt a végére hagytam a legjobb részt, ezt imádom a legjobban, mikor olvasgatom a bemutatókat és promóanyagokat egy fülesről.

Ez egy zárt dobozos hangrendszer röviden. Ez a szerkezet az audio digitális jelet rezgésekké alakítja, amit az agyunkat félig átverve hallunk, megkerülve a dobhártyánkat. De ezen ugorjunk át, ne menjünk bele, órákat tudnék beszélni róla. Akkor hangszóró, vagy vibra: a promóban ez vagyon: átvitel 20-20 kHz. Na ilyenkor kapom az első infarktust. Ezek az értékek a 100k-s aiaiai TMA fülesemre is félve vannak ráírva! Az leszabja a fejed, ez nem! Tehát érdemes az infókat nem elolvasni, vagy nem elhinni. Jól mutat, szinte mindenki ráírja a 340 forintos fülesekre is. 

Kíváncsi leszek mikor találnak rá ilyen értékekre a kínaiak: átvitel: 6 – 48000 Hz (-10 dB) Ezt egy közel 900.000 igen jól látod, kilencszázezer forintos HighEnd füles tudja… és tudja! Mindig felidegesítem magam ezen, még ilyenkor is, amikor írom a cikket. A defibrillátort is idekészítettem már magam mellé. Viszont ami tetszett benne az a vízállóság, tehát az edzőterem zuhanyzójában sem kell abbahagyni a densz-et, mehetünk a víz alá vele. Ezekben a csontrezgősökben szinte minden gyártó terméke vízálló. Ebben sokkal jobb ez a technológia. Most, hogy ennyit irogattam a semmiről, leírom a teszttapasztalataimat is.

Tesztüzem

A bekapcsoló gombot (ami egyben a hangerő is) megnyomva azonnal BT pairing módban találjuk a készüléket. Direkt az almás telcsit vettem magamhoz, mert tudom, hogy érzékenyebben érintik az “ismeretlen” BT eszközök. Hibátlanul kapcsolódtak egymáshoz, szinte egy pillanat alatt. Már csak valami muzsikát kellett keresnem. Nem volt kéznél playlist, de ki hallgat már ilyet? Irány az egyik online rádió, ahol a kedvenceim szólnak. A fülest a helyére igazítottam, már amennyire tudtam. Érdekes dolog, kicsit játszani kell a helyes beállítással, mert aki nem használt még ilyet, lehet, hogy elsőre nem is helyezi fel jól. Igazából az arccsontunk és a incisura intertragica találkozásához a legcélszerűbb elhelyezni. 

Ekkor kapjuk a legjobb és leghangosabb élményt. Mint mondottam, nem komázom az efféle hangkeltő eszközöket, de nagy meglepetésemre viszonylag jól muzsikál. Feljebb tekerve a hangerőt, már más is hallja ami a fejünkben rezonál, és már annyira nem is nagy élmény. A rezgés csiklandozó élmény, ami egy idő után engem idegesített. Ez csak nagy hangerőnél jelentkezik. Hangminősége vállalható, érthető, de nem lesz soha minőségi zene. Viszont telefonálni kimondottan élmény volt vele, olyan mintha Marinéni  postáról a fejembe kiabált volna. Tetszett. A telefont az oldalán lévő gombbal aktiválhatjuk. Semmi extra nincs benne, egy gomb a zöld meg a piros.   Jó kis cucc, de nekem ez nem fekszik, nálam a zenehallgatás az autóban, vagy pedig egy minőségi fülesnél kezdődik. VISZONT aki sportol az utcán annak kimondottan ajánlom, biztos meghallod ha jön egy tesla…

BG9b6d8f

Értékelés

Konklúzió

A Blitzwolf csontrezgéses fejhallgató nagyon könnyű, 30 grammjával szinte észrevehetetlen viselet. Igyekeztek mindent belepakolni amivel élvezetesebbé tehetik a zenehallgatást, üzemidőt. A rendszer korlátai, na meg az emberi fül anatómiája és a hangok érzékelésének módja miatt a zenehallgatás soha nem lesz akkora élmény, mint egy fülbe -re helyezhető driverrel. Az eszközt sportoláshoz, autóvezetéshez, esetleg egy könnyed városi sétához tudnám ajánlani azoknak, akik nem tudnak meglenni zene nélkül, de mégis fontos a környezetük hangjának észlelése! 28 dolláros árával nem egy megvásárolhatatlan holmi, érdemes kipróbálni, már csak a technika miatt is! lyen is van, viszont van még vele mit foglalkozni…

BG9b6d8f