Bikight LX200 1200mAh gesztusvezérelt fejlámpa

Bevezető

… Csapjunk a lecsóba, ez nem egy egyszerű fejlámpa, ő képes a gesztusvezérelt működésre.
 

BGreviews20

A technika

Két féle ledet találunk a lámpában, mely 3

Design és első benyomások

A dobozunk bár egyszerű fehér színű, de mégis nagyon jól megtervezett, minden grafikai elem a helyén van. Gyakorlatilag mindent megtudhatunk a fejlámpáról, amit az oldalon is el tudunk olvasni, szóval tényleg mindent rápakoltak, ami csak nekünk kell.

A dobozt kibontva a termék gondosan be van csomagolva egy nem egyszerű zacskóba, a fejpánt is mesterien összehajtva ahogyan azt elvárnánk egy terméktől, pedig ő nem is a prémium kategóriákba sorolható.

A lámpa szíja puha, finom tapintású, a gumi részek szépen kidolgozottak, a gombok könnyen és finoman mozognak. Az IPX4-es vízhatlanságot pedig a szokásos töltőnyílásnál elhelyezett gumiborítás biztosítja, mely nagyon jól belefekszik a tokozatába.

Tesztüzem

Ahogy már korábban is írtam maga az egész anyag kidolgozottsága, tapintása, használata nagyon kényelmes, én észre sem vettem, hogy a fejemen van, hiszen nagyon könnyű.

A lámpa bekapcsolására egy gomb szolgál. Ez a gomb kapcsolja mind a két ledet és annak a kétféle világítás funkcióját is. Mindkét lednek van egy 100%-os, azaz teljes fényereje és egy 40%-os verziója is. A fejlámpán található egy másik gomb, mely most a legfontosabb számunkra, ez a gesztusvezérlés ki-bekapcsolása, amely mind a két led mindkét üzemmódjában tökéletesen működik, vagyis ha energiát szeretnénk spórolni, vagy egész egyszerűen csak nincs szükségünk a lámpára, akkor nem kell kikapcsolnunk, este keresnünk a bekapcsológombot, hanem az érzékelő mellett csak egyszerűen elhúzzuk a kezünket és az aktuális állapot alapján ki vagy bekapcsolhatjuk a lámpát.

A bekapcsolás és az érzékelő állapotát egy darab kis led (villám alakzat) mutatja, ha be van kapcsolva a lámpánk, de nem aktív a gesztusvezérlés funkció, akkor pirosan világít, annak bekapcsolásakor pedig zöld/piros (itt benne maradt a piros színű ledes állapot is, melyet egy kis fekete ponttal jutalmazok).

BGreviews20

Értékelés

A gyártó leírása alapján ez a lámpa gyakorlatilag szinte bármire használható a futástól, a biciklizéstől kezdve a kutyasétáltatáson át bármilyen kültéri tevékenységig. Én a tőlem már megszokott sportnál próbáltam ki, vagyis az éjszakai horgászatnál használtam. Itt nagyon bevált, hiszen amikor nem volt rá szükség egyszerűen csak legyintettem a kezemmel, majd mikor hirtelen kapás volt, vagy kellett, akkor egy pillanat alatt be tudtam kapcsolni. Bátran ajánlom nektek ezt a kis lámpát, azért adtam csak 4,8-at és nem 5-öt, mert a csúszásgátló sarka kis ponton elengedett, ami nem zavaró, de mégsem 5 csillag.

BGreviews20