Baseus belépő- éjszakai fény bemutató

Bevezető

Ismét egy lámpa, ismét egy éjszakai fény. Nálunk járt a Baseus éjszakai fénye, ami 2020-ban elnyerte a reddot-on a Bronze díjat. Igen ez nem ma volt, de szerintem az éjszakai fények terén nem nagyon lehet már mit kitalálni; mozgásra kapcsol, színhőmérséklet és szín variációk, hordozható és vagy fix. Állatokat érzékeli igen / nem. Én személy szerint nem sok mindent tudnék még felsorolni, talán még az akku kapacitást, ami meghatározó, hogy egy töltéssel mennyit bír menni.

A technika

Hivatalos hosszú neve Baseus Sunshine soro

Design és első benyomások

A már megszokott csomagolása számomra látványos, minden ami érdekelhet rajta van (most kicsit offline vásárlással szemmel nézve), ezt biztos levenném a polcról egy hipermarketben, boltban. De hát mi online vásárlunk ugye az esetek többségében. A készüléknek kialakítottak egy süllyesztett helyet a dobozban és kapott egy átlátszó kis fedést, hogy ne tudjon mozogni. Kaptunk még egy szép kis 4db-ból álló matricát, nos… ennek nem tudom mi szerepe van, de a gyerekek lecsaptak rá rögtön, leírást 2 féle fali rögzítést és az USB C kábelt. A lámpatest fehér műanyagból készült az előlap tetején a Baseust dombornyomással tették oda nekünk, valamint itt található maga a mozgás/fényérzékelő érzékelő is. A hátoldalon pedig egy szinte átlátszatlan polikarbonátból készült részt találunk, ahonnan lőn vala világosság. Itt kapott helyett az USB C, valamint a 3 féle választható működési üzemmód is. (Auto, kikapcsol, bekapcsolva folyamatosan világít.) Ahogy említettem minőségi lámpáról van szó, sehol egy hézag, sehol egy kis mozgás az illesztéseknél, egyszerűen mesteri munka. Két féle rögzítési módot használhatunk, mindkét esetben a falra 3M ragasztószalag van előkészítve, a rögzítés pedig vagy fix vagy pedig mágnes segítségével, amikor is hordozható.

Tesztüzem

Én maradtam a hordozható funkciónál még akkor is ha sose fogom használni, de praktikusabb. A gyerekek miatt a fürdőszobába tettük ki, az esetleges éjszakai klotyómanó meglátogatását ezzel is elősegítve. Mozgásra azonnal reagál, bekapcsol a fény, mely sok más lámpával ellentétben, nem vakít, hiszen a készülék hátulján kapott helyet (indirekt fény), ahogy fent is említettük már, egyszóval finoman és lágyan világítja be a fürdőszobát. Mivel nekünk nem kell, hogy állandóan égjen, ezért az auto funkciót választottuk, érzékeli a fényt és csak akkor működik, ha sötét van.

Értékelés

Sok mindent azért valljuk be egy éjszakai fényen nem tudunk tesztelni vagy nem tudunk róla komolyabb tesztet készíteni. Világít, teszi a dolgát. De amiben kiemelném az az indirekt fénye és a minőségi összeszerelés, precíz formatervezett kidolgozás. Közel 2 hét használat után én tökéletesen meg vagyok vele elégedve 5 csillagot kapott tőlem.