Bakeey tripod állvány telefon-GoPro tartóval és távirányítóval​

Bevezető

Itt túl sok extra dolgot nem kell elképzelni egy ultra könnyű állvány, amely egy 3 szekciós alumínium lábakból és egy felemelhető középső oszlopból áll. A lábakat kis klipszek segítségével tudjuk rögzíteni, állítani a magasságát. A maximális terhelhetősége ~1,5 kg, de ez a legtöbb kamerához vagy okostelefonhoz alkalmas persze.  A csomagban van telefontartó és GoPro tartó is. A legtöbb piacon lévő okostelefonhoz megfelelő. Akár 5 cm (3,35”) szélesre is nyitható. A csomag része még egy bluetooth távirányító, mely iPhone-on és a legtöbb Android okostelefonon működik.

Design és első benyomások

Mint a bevezetőben is írtam alumínium lábakból áll, ezért ultra könnyű. A doboz, amiben érkezik egy egyszerű barna doboz némi felirattal, viszont a dobozban a készülék egy szép kis összehúzható fekete „táskában” van becsomagolva, így a hordozóval sem kell bajlódnunk. Én azért vettem ezt, mert a piacot bújva ez volt a legolcsóbb, melyhez voltak kiegészítők is, de nem bántam meg. A műanyag részek sem az a durva műanyag, megtalálhatóak rajta finom részek. A telefon és GoPro felcsavarozható kétféle módon, így álló és fekvő részt is kaphatunk.  Van rajta egy kis vízmérték, mellyel, ha nagyon pontosak akarunk lenni, beállíthatjuk az állványunkat, bár én soha nem használtam még.

Tesztüzem

Túl sok mindent nem is tudok mondani, hiszen itt a teszt annyiban kimerül, hogy az állító kis műanyag csattok finomak, könnyen ki-, bekapcsolhatóak, masszívan tartják a lábakat. Teljesen szétnyitva a középső tartó is viszonylag masszívan tartja az ultra könnyű állványt. Magassága maximum 106cm. Androiddal a párosítás nagyon könnyű, nálunk a kislányom kezelte mindig a távirányítót és a kattintásokat. A forgatások amennyiben nincs meghúzva agyig a csavarok könnyű, meghúzva azért vigyázni kell, nehogy eltörjük, előtte inkább engedjük fel mindig.

Értékelés

Azt kell mondjam nem csalódtam, ennyi pénzért persze nem egy masszív és magas tripodot kapunk, a minősége olyan, mint a 20-30 ezres kivitelnek, de nekem a célra megfelel, hogy fotózzam és videózzam vele itthon a teszteket, ideális digitális fényképezőgéphez, kártyakamerához és univerzális okostelefonhoz, zseblámpához és persze támogatja a 360°-os teljes forgatást. Az állításhoz szükséges csavarokat viszont figyelni kell, hogy ne húzzuk meg erősen, azért hogy tudjuk dönteni az állványon lévő eszközt, mert eltörhet, finoman kell azért vele bánni, de ettől függetlenül amit tesztelni lehetett vele teszteltük. A család legkisebb tagjai is kezelésbe vették és játszottak ők is vele, ha azt kibírta, akkor én bátran merem ajánlani egyszerűbb feladatokra. Ezért 4.5 csillagot adnék érte, mert a masszívsága nekem hiányzik.