1500 ml-es, 360°-ban forgatható Ólommentes kristály italtartó

Design és első benyomások

Bár kristálynak van írva, inkább mondjuk kiváló minőségű üvegnek. Ő is egy natúr barna kis dobozban érkezett, amire viszont külön rá volt rakva a törékeny jelző, ez már pozitívum, mikor megláttam. Azért a kamerát bekészítettem és jöhetett a kinyitás. Gondosan kis nikecel ágyba volt csomagolva mind a két része. Igen külön van a talp és külön a kiöntő vagy üvegrész. Súlyát tekintve van neki bőven, tényleg nem egy anyagmentes dologról beszélünk. A talapzat maga üveg és fém, szépen kidolgozott egyetlen egy szépséghibát nem vettem észre.

Tesztüzem

Itt sem nagyon tudtam a szokásos tesztet elvégezni, első öntés előtt jól átmostuk, (ezt végre lehetett) és felöntöttem. Próbáltam üresen és tele is forgatni, hogy van-e az a pont, amikor képes és „leszédül” a kis talapzatról, de nem sikerült. Kényelmes belőle önteni, nem csöpög, a visszahelyezés teli üvegnek már kicsit nehézkesebb, de nem vészes, figyelni kell a benne lévő anyag mozgására amikor elengedjük, mert az üveget igencsak kibillenti az egyensúlyából.

Értékelés

Bár az ára kicsit sok, de ideális ajándék azoknak, akik szeretik az effajta „vitrin állatot” tárolni és alkalmakra elővenni. Baráti társaságban tökéletes kis kiöntő eszköz tud lenni, egy üveg Whisky vagy borral felöntve gyönyörű látvány tárul elénk.